Застреляха директора на конкурса "Мис Свят" в Мексико

Уго Рубен Кастеянос, директор на конкурса "Мис свят" в Мексико беше застрелян, след конкурс за красота в северозападната част на страната, съобщава Vice News.

Той, бивша миска и нейният приятел бяха отвлечени в неделя от въоръжени и маскирани мъже.

Тримата излизали от бар в град Кулиакан в щата Синалоа, когато били отвлечени. По-късно тялото на Кастеянос е било открито в джип с множество огнестрелни рани по главата и торса. По вратата на колата също имало следи от куршуми. Другите двама била освободени от похитителите.

Според първоначалната информация целта на нападателите бил именно г-н Кастеянос, но не е известно убийството му да е свързано с конкурса за красота, на който присъствал.

Щатът Синалоа е известен с едноименния наркокартел, ръководен от Хоакин Гусман - "Ел Чапо", който беше заловен през януари след зрелищно бягство от затвора. Според официалните статистики около 160 хиляди души са били убити и 27 000 са безследно изчезналите, след като правителството обяви война на бароните на дрогата през 2006 година.

Мексиканската кралица на красотата Мария Сузана Флорес беше убита през 2012 г. при престрелка между войници и членове на банда наркотрафиканти, с които тя пътувала. Въпреки че не е било ясно защо тя е била н мястото на инцидента, запознати твърдят, че Флорес е приятелка на високопоставен член на катрела в Синалоа.

 

Коментари

Задължително поле