Засякоха бракониери да бродят в землището на Виноград

Двамата нарушители били с джип и модерно ловно снаражение 

Двама бракониери са били засечени в нощта срещу четвъртък да бродят в землището на стражишкото село Виноград. Местни хора твъдят, че чули изстрели и алармирали полицията. Направени били заграждения и малко след това бил спрян за проверка джип. В автомобила пътували двама мъже. Оказало се, че това са С.С. известен бизнесмен от Русе и Н.И., който е горски надзирател. Във возилото е открито модерно ловно снаражение-сглобено оръжие, оптика и дори термокамери. Заловените нарушители не са имали разрешително за лов. Убито или ранено животно обаче не е намерено и заради това случаят вероятно е обработен по административен ред.

Според очевидци двамата мъже са се държали арогантно с блюстителите на реда като са ги заплашвали със саморазправа и дори с депутати. 

Репортер на "Труд" потърси коментар по случая от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. 
"Няма регистрирано такова престъпление през изминалото денонощие. Това, което ви е подадено като информация, е много сериозен случай и би трябвало колегите от Стражица да докладват", каза комисар Христо Христов, зам.директор на ОДМВР в старата столица.

От Районната прокуратура в Горна Оряховица също заявиха, че не са уведомени за подобно деяние. 
"Може да се направи разпечатка на телефонните разговори при подаването на сигнал за гърмежите във въпросната нощ. Освен това ако бъде разпоредено разследване, могат да се проследят и данните от GPS-устройства и да се докаже дали не е имало такова повикване и екшън в стражишкия район", коментират запознати.   

Коментари

Задължително поле