Засякоха рекордьор карал с 200 км/час край Джулюница

Засечен е шофьор "летял" с 200 км/час по главния път София-Варна при ограничение от 60 километра в участъка край лясковското село Джулюница. Рекордьорът бил заснет от камера за видеонаблюдение. На нарушителя е наложена глоба от 800 лева, която в срок от две седмици той трябва да плати или да обжалва. Ако не стори нито едно от тези две неща и продължи да управлява автомобил, ще му бъде отнета книжката. Това обясниха от ръководството на Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

От началото на годината до момента са санкционирани общо 2503 водачи за допуснати нарушения. 59 от тях са заловени да шофират след употреба на наркотици, 206 след като са пили алкохол. Седем са шофьорите, които са си позволи рисково управление като са участвали в дрифтове и гонки.

"За изминалите пет месеца на годината на територията на Великотърновска област са станали 83 катастрофи с 8 загинали и 98 ранени. 21 са произшествията с пешеходци, при които има двама загинали и 18 ранени. Издадени са 24 000 документа за глоби-фишове и актове. Издадени са 1715 заповеди за административни мерки заради неплатени глоби", отчете директорът на ОД на МВР в старата столица старши комисар Димитър Машов.

Сред куриозните случаи са водачи с натрупани суми от неплатени глоби от порядъка на 5000 и дори 10 000 лева. Шесте стационални и шесте мобилни камери в региона са заснели общо 9876 видеоклипа, а 1400 видеоклипа са направени с новата преносима камера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право