Затварят широкия център на София за стари автомобили

Схема на малкия ринг, в който движението на замърсяващи автомобили, се предлага да бъде ограничено от 1 декември тази година.

Общинският съвет решава днес за промяната

Гледат и билетчето за време

Забрана на замърсяващи автомобили да влизат в центъра на София обсъждат днес в Столичния общински съвет (СОС). “Идеята е още от 1 декември до 1 март в едно каре, което обхваща широкия център на града, да бъде забранено движението на най-замърсяващите автомобили, които са такива, съгласно замерванията при годишните технически прегледи. Ние сме предвидили много изключения - автомобилите на живеещите в тези зони, служебните автомобили на специален режим, обществените превози”, обясни председателят на СОС Георги Георгиев. Той се надява на заседанието промените, инициирани от кмета Йорданка Фандъкова, да бъдат приети.

“Практиката е такава в цяла Европа. Градовете, в които има такива зони, са Париж, Лондон, Берлин, Прага, Брюксел и т. н. Това е практика, която се използва от години. Доказано ефективна е”, допълни Георгиев.

Градският парламент ще гледа и новата тарифна политика. Георгиев обясни, че тя дава нови възможности за пътуване като билета за време от 30 и 60 минути с неограничено прекачване. “Промяна в цената на билета няма. Единствена е възможността неограничено да сменяте транспортните средства”, посочи Георгиев.

Относно облекченията за разсроченото плащане на задълженията към “Топлофикацията София” председателят на СОС обясни, че, ако промяната не бъде върната от областния управител, се очаква да се започне да се прилага в средата на август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България