Затвор за двама, изнасилили 59-годишна жена

По обвинение на Районната прокуратура в Севлиево двама 20-годишни злодеи са осъдени за изнасилване на 59-годишна жена. Ахат Н. е осъден на три години и четири месеца лишаване от свобода при общ режим. На Мариян М. е наложено наказание от две години и четири месеца лишаване от свобода при общ режим.

Подсъдимите са признати за виновни за това, че на 13 април 2017 г., в жилище в Севлиево, в съучастие, се съвкупили с лице от женски пол, като го принудили към това със сила и деянието е извършено от две лица.

Насилниците се познавали, тъй като били съседи. На 12 април миналата година пострадалата била на гости заедно със сина си в дома на бащата на Ахат Н. След 23 часа си тръгнали, като се прибрала в жилището си. След като употребил значително количество алкохол, след полунощ Ахат Н. излязъл на улицата, където срещнал Мариян М., който също бил пиян. Предложил му да отидат в дома на жертвата, за да се „позабавляват“ и правят секс с нея, тъй като знаел, че тя е сама. Двамата обвиняеми нахлули в къщата като разбили ключалката на единия прозорец. Промъкнали се в жилището и зверски изнасилили стопанката.

По искане на прокуратурата двамата извършители са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право