Затвор за санитар, ограбил възрастна жена

По съкратената процедура ще търка нара 4 г. и 8 м.

Варненският окръжен съд призна за виновен 41-годишния Добрин Ат., който извърши грабеж със сила спрямо възрастна жена, настанена в дом за стари хора край Варна. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, като предвиденото наказание за него в НК е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

От пресцентъра на ВОС припомниха, че грабежът бил извършен на 12 април тази година, малко след полунощ в Дом за стари хора в местност „Ален мак“ във Варна. Извършителят влязъл в стаята на възрастна жена, притиснал с възглавница лицето й и със сила издърпал чантата й. Докато излизал от стаята на жената, 41-годишният санитар бил засечен от хигиенистката в дома. Тя го попитала дали има някакъв проблем, но той отрекъл и бързо се качил в обитавана от него стая, за да види плячката и след това изчезнал от приюта. Подсъдимият Добрин задигнал мобилния телефон и 73. 50лв., а останалото съдържание от чантата изхвърлил в контейнер. Общата стойност на отнетото със сила от възрастната пациентка е 164.71 лева.

Подсъдимият е от Провадия, осъждан многократно и ефективно на „лишаване от свобода“ за престъпления от общ характер.

Делото беше решено в едно заседание, след като ВОС уважи искането на защитата за съкратено съдебно следствие и наложи наложи "лишаване от свобода" 7 г. и 1 м., които намалени стават 4 г. и 8 месеца. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд Варна.

Коментари

Задължително поле