Затвор при строг режим за мними полицаи, откраднали телефон след побой

Присъди от 2 години и 6 месеца затвор при първоначален строг режим получиха двама мъже на 27 и на 25 години за кражбата на мобилен телефон за 303 лева, извършена в условията на опасен рецидив и с употребата на сила. Наказанията на Т. Т. от Стара Загора и  Т. Д. от новозагорското с.Езеро бяха определени от Окръжния съд в Сливен, след като обвиняемите подписаха споразумение с прокуратурата. Кражбата е извършена на 6 септември миналата година, като двамата извършители са се представили за полицаи пред жертвата си.

Преди престъплението Тодор отишъл на гости при приятеля си в с.Езеро. Пили, дрогирали се със синтетичен наркотик. Отишли с такси до Сливен. Решили да ограбят някого, за да изкарат пари. Случайно срещнали 23-годишния младеж. Мнимите полицаи му заявили, че провеждали акция срещу наркодилъри. „Проверили” чантата му, но в нея имало портфейл само с 3 лева. Поискали личната му карта, взели мобилния му телефон „Самсунг Галакси” уж, за да видят какви са били последните проведени разговори. На неосветен участък младежът получил няколко удара с юмрук в лицето си и бил силно блъснат на земята. На следващия ден телефонът бил оставен в заложна къща на половин цена, срещу 150 лева.

Пострадалият е бил с кръвонасядания и оток в областта на лявата скула, сътресение на мозъка, протекло с вегетативни и временни психични прояви – е заключението на съдебно-медицинската експертиза. Телефонът е бил иззет от заложната къща и му е върнат.  Осъдените са със средно образование, не работят, имат стари присъди. Определението на Окръжния съд в Сливен не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право