Елена Йончева вече е с обвинение Депутатката най-вероятно ще отговаря за пране на пари

Арестуваха бургазлия, давал помещения за платена любов в секс шоп в София Задържаният е осъждан за разпространение на порнографски материали

Юлия Тимошенко обяви, че се кандидатира за президент

Стоичков събира три „Златни обувки“

Удължиха грипната ваканция в Пернишко

Либия поиска възобновяване на икономическите връзки с България

В Бургас заловиха тийнейджъри-вандали Трима ученици трошили сладкарници

62 жертви взе студът в Полша

ЕС наложи глоба на Mastercard в размер на 647 милиона долара

Обявиха грипна епидемия и в Сливенска област

Ученички ритат на земята връстничка пред столичен мол (ВИДЕО) Други момичета снимат случката с телефоните си

Апаши задигнаха тон храни от склад на БЧК в Лом

Интелектуалци издигнаха кандидатурата на Ангел Джамбазки за евродепутат

84-годишен дядо е пребит от психично болен мъж във Врачанско Извършителят се укрива, обявен е за издирване

Арестуваха певеца Крис Браун в подозрение за изнасилване

Затягат контрола на инсталацията за биогаз в с. Труд

Последващ контрол на емисии на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух от дейността на биогаз инсталацията в село Труд извършва РИОСВ-Пловдив. След реакцията на хората от селото и инспекцията на място на омбудсмана Мая Манолова, контролът на съоръжението, чийто оператор е „Билд Инвест Сит“ ЕООД, е изключително стриктен.

Мобилна станция на Изпълнителната агенция по околна среда следи вече качеството на атмосферния въздух в района на Труд. На място се извършва контрол на вредните емисии, изпускани в атмосферата от комина към когенератора на инсталацията. Целта е да се установи има ли превишения на нормите по показатели серен диоксид, азотни оксиди и въглероден оксид.

До момента на дружеството са наложени три имуществени санкции за нарушения на екологичното законодателство. За превишение на нормите е глобено с текуща месечна санкция от 598.75 лв. За нарушения на Закона за управление на отпадъците и Закона за водите са съставени 2 акта в общ размер на 4000 лв. РИОСВ–Пловдив предвижда през 2017 г. по 2 седмици от всеки сезон, мобилната станция да бъде разположена в района, а обектът бъде включен в графика за контролни емисионни измервания на вредностите, изпускани в атмосферния въздух.

От екоинспекцията обещават да продължат контрола на обекта и да извършват извънредни проверки по спазване на екологичното законодателство.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.