Захариева: На всички заминаващи посланици казвам, че икономиката на страната ни е топ приоритет

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие ръководството на Асоциацията на почетните консули. Това съобщиха от пресслужбата на МВнР.

На срещата министър Захариева обсъди възможностите за съвместна работа в сферата на международните и икономически отношения на страната ни. ,,Българската външна политика трябва да бъде икономически насочена. На всички заминаващи посланици казвам, че икономиката на страната ни е топ приоритет. България трябва да бъде добре. Това може да става чрез култура и туризъм, което би допринесло за развитието на българския бизнес‘‘, подчерта външният ни министър.

Екатерина Захариева посочи, че Министерството на външните работи усилено за подобряване на визовите услуги, за да не страда българският бизнес. ,,Разширяваме визовите центрове в Русия на над 50, в Китай – на над 15, в Индия от март ще имаме изнесени визови центрове, за Виетнам са в ход преговори в момента“, посочи министърът.

Екатерина Захариева информира ръководството на Асоциацията на почетните консули, че по инициатива на министерството през октомври ще бъде организирана среща на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен форум би допринесъл за привличане на инвестиции към България. ,,Смятам, че почетните консули могат да вършат чудесна работа и го правят. Благодарна съм на много почетни консули за подпомагането на развитието на българския бизнес“, подчерта министър Захариева.

Коментари

Задължително поле