Захарова: Западът гледа на изборите в Руската федерация като на възможност за разклащане на ситуацията в страната

Западните противници на Москва гледат на предстоящите президентски избори в Русия като на възможност за разклащане на ситуацията в страната. Това каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщават руски медии.

"Нашите противници, а те вече не са опоненти, а врагове и преки врагове, изборите се възприемат като възможност за разклащане на ситуацията в страната. Не от любов към изкуството, а за да формулираме прагматично собствените си насоки в нашето пространство и да ги прилагаме,” каза Захарова.

Дипломатът припомни, че икономиките на западните страни са в криза. В този контекст тя изрази увереност, че крайната цел на тяхната намеса във вътрешните работи на Руската федерация са руските природни и човешки ресурси. "

„Всичко е съвсем просто. Можете, разбира се, да търсите допълнителни значения и да ги намирате, но ето едно очевидно, което аз назовах", обясни Захарова.

„За Вашингтон и неговите сателити, които от десетилетия работят върху механиката и техниките на цветните революции, така наречените майдани, такъв прозорец на възможност е от особена стойност. От финансова и кадрова гледна точка от гледна точка, те се подготвят”, добави Захарова.

Захарова отбеляза, че Русия ще пресече жестоко всякакви опити на Запада да се намеси в предстоящите президентски избори в страната.

„В контактите ние информираме нашите врагове и опоненти, че опитите за намеса във вътрешните работи на Русия, включително подривни действия в контекста на избори, предназначени да посеят раздор и раздор между гражданите на нашата страна, които западните са злонамерени, ще бъдат потиснати сурово и решително“, коментира Захарова.

Захарова подчерта, че външното министерство вече активно работи за „предотвратяване на влиянието на Запада върху вътрешнополитическите процеси в Русия“. „Ние блокираме каналите за нелегитимно, незаконно, неспазване на Виенската конвенция за дипломатическите отношения с посолствата на неприятелски страни от НАТО, за да повлияем на руската аудитория в хуманитарна и образователна линия“, каза тя.

Според Захарова, противниците на Руската федерация са лишени „буквално от улики за провеждане на публични събития в руски градове и региони, които преди това са използвали за раздвижване на гражданското общество в полза на антидържавна пропаганда“.

Захарова добави, че Западът ще се опита да повлияе на руските президентски избори чрез интернет платформи и социални мрежи.

„Все още има масови канали за манипулиране на информация, които нашите „противници“, „врагове“, „врагове“ активно използват. Говорим преди всичко за цифрови интернет платформи, хостинг платформи. Фактът, че тези платформи са и ще бъдат използвани, за да повлияят, наред с други неща, върху масовото съзнание на населението на нашата страна и сега, предимно по време на изборния период, се доказва от простия факт, че Google, собственик и оператор на YouTube, вчера блокира регионалната руска държавна телевизия“, каза Захарова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия