Защо зодиите обичат Коледа

Овен

Суматохата го радва

Овенът обожава Коледа. Той обича суматохата, суетнята и мириса на елха, гозби и коледни сладки, блясъкът на играчките по клоните, светлината на коледните лампички в студените нощи и изобщо цялата празнична атмосфера. Когато къщата му грейне в коледна украса – и колкото по-пищна е, толкова по-радостно - това го изпълва с усещането, че всичко на този свят си е дошло на мястото. Случи ли се да има сняг по празниците, Овенът ще е първият, който ще ви замери със снежна топка. Дори този Овен да е достолепна майка и баба.

Телец

Приятно е като по филмите

Ако помолите Телеца да гласува кой е любимият му празник, ще разберете, че това е Коледа. И Нова година. И Великден, разбира се. Като че ли най-хубаво е на рождения му ден, все пак. Телецът като цяло обожава празниците. От това най-щастливи са близките му, защото, след като премине първоначалната нервност, припряност и скандали – напрежение си е, все пак, в дома се възцаряват такова благоденствие и уют, каквито може да се видят само по филмите с хепи енд или по коледните картички. Да, Телецът знае как да създаде празнична атмосфера.

Близнаци

Разопаковането на подаръците

Най-любимото им нещо е разопаковането на подаръците. Дори когато вече са порасли, имат деца и са започнали сами да си купуват подаръците - какво да се прави, като останалите все не могат да уцелят какво да им вземат! - дори тогава те обожават този момент. Изненадата идва, ако решим тайничко да надзърнем: какво ли прави Близнакът в навечерието на празника? Не, не готви вкусни курабийки, не довършва Коледната украса... Близнакът се е втурнал по магазините. Макар и да обича подаръците, той се сеща за тях буквално в последния момент.

Рак

Пада си по „Джингъл белз“

Като официален Дух на домашното огнище на зодиака, Ракът обожава Коледа. За него това е един от най-щастливите периоди в годината. Раците са от малцината, които наистина харесват коледните песни. Даже си имат диск с „Джингъл белз“ и други коледни мелодии, които си пускат за настроение, докато шетат и готвят. Раците украсяват елхата още в първите дни на декември. До това време са готови и с подаръците – поне с концепцията за тях. Всичко в Коледата трябва да е правилно: храната, украсата, коледният филм и най-вече поведението на останалите в семейството.

Лъв

Умира си за коледни купони

Обожава Коледата, точка. Лъвът е във вихъра си, когато има шанс с един удар да отстреля два заека – да зарадва близките си и да ги впечатли с разкошните подаръци, които им е избрал. Обича празничната атмосфера, която е повод да облече нещо ново, красиво и марково. Обича безбройните коледни купони – приятелски, служебни, всякакви. А на самия празник ще се покаже като най-щедър домакин, родител, син или дъщеря. За него този голям семеен празник е добро време да блесне и с готварски умения, и с вкус, и с чар. В отговор очаква единствено да бъде оценен.

Дева

Уханието на елха

Уханието на елха е първото условие да има Коледа. Дори да мразят изсичането на дърветата, в този случай голям процент от Девите правят изключение и избират естествената елхичка. За тях е много важно всичко в Коледата да е напълно коледно: елхата да е първокласна и окичена с вкус. Подаръците да са опаковани перфектно и подредени, както си трябва, под елхата. Коледните сладки, постните и месните ястия – всичко да е идеално и готово навреме. И след това Девите най-много обичат да седнат кротичко под топло одеяло и с цялото семейство да гледат хубав коледен филм.

Везни

Тайната е в детайла

Нищо не ви радва повече от това всяка година да измисляте по-красиви и оригинални опаковки на подаръците. Успокойте се – вашите подаръци наистина са най-красивите в квартала. Родените под знака на хармонията и красотата обичат да си угаждат, а какъв по-хубав повод за това от Рождество? Елха, примигващи лампички, трапеза, обсипана с напитки и постни и месни блюда, пита, коледни песни и филм за сплотяване на семейството – всички те са задължителни. Везните изпипват Коледата, като следват точно традицията до най-малкия красив детайл.

Скорпион

Защото спи до късно

Няма съмнение, че обичате Коледа. Обожавате купоните и с удоволствие бихте ги обиколили всичките, ако имахте време. Изобщо сезонът ви предразполага към леко романтично, малко носталгично и силно любовно настроение. Но Коледа е семеен празник и затова на 24 и 25-и декември ще сте у дома. Това обаче не значи, че ще станете по-рано в Коледния ден. Наистина е мило и уютно човек да прекарва празника със семейството, но Скорпионът от дете е наясно – ако спи по-дълго, ще му остане по-малко време да се изпокара с роднините. Така от празника ще остане да изживее само най-хубавата част.

Стрелец

Снегът и пътуванията са ОК

Стрелецът обича снега, пътуванията и разнообразието. Харесва му да се среща с хора, особено с хората, които харесва. Ако Коледните тържества включват тези дейности, значи обича и Коледа. Но много по-често ще заварите родените под този знак барикадирани в дома си да гледат екшън или филм за призраци или да слуша музика със слушалки, за да не чува глъчката отвън. Ако зависеше от тях, всички публични прояви на коледност щяха да бъдат забранени. Стрелецът може да бъде истински чичо Скрудж, но без да е чак толкова стиснат, разбира се.

Козирог

Леко затормозяващ период

Не сте от най-големите привърженици на традициите, нито пък разбирате защо толкова се превъзнасят по тази Коледа. Окей, приятно е да си на топло и светло с ведри хора в празнично украсена къща, но чак пък толкова... За Козирозите празнуването на Рождество е по задължение. Те не сещат зова на сърцето към купуването на безобразно скъпи подаръци, опаковането им в метри лъскава хартия, която след това за секунди ще бъде разкъсана и изхвърлена на боклука. Не искат да приготвят ошав, който никой в къщата не вкусва. Мразят досадните коледни песнички. Изобщо, Коледата им е леко затормозяващ период.

Водолей

Топла стая в студена зима

По въпроса за Коледните празници, Водолеят е разкъсван от противоречия. От една страна той осъзнава, че това е ден като всички дни. Че цялата коледна истерия е, за да се подхранят консуматорските желания на хората. Че дори изкуствените елхички вредят на планетата. Но пък така обичат коледната атмосфера и уханието на иглолистно дърво в затоплената стая! Особено, когато навън студът хапе. Обичат купуването на подаръци за близките и особено обичат да гледат как ги разопаковат със светнали лица. След Коледа идва Новата година, а Водолеят харесва идеята за новото начало.

Риби

Обожава коледния дух

Рибите обичат Коледа от първия до последния детайл. Те харесват белобрадия шишко с летящата елха и тайно се надяват, че, защо пък не, може би той съществува в една паралелна вселена. В онази, в която преди години в детската градина не се бяха напишкали пред всички и в която гаджето не ги изостави със съобщение в месинджър. Рибите харесват топките, звездичките, гирляндите, опакованите пакети под елхата, бенгалския огън, свещичките и уханието на вкусни манджи, което се носи из цялата къща. Но най-вече обичат топлата семейна атмосфера на коледно умиротворение.

Коментари

Задължително поле