Защо Кийра Найтли отказва голи снимки, ако режисьорът е мъж

Снимка: Уикипедия

Британската актриса Кийра Найтли обяви, че повече няма да бъде заснемана гола от мъже режисьори, съобщава Би Би Си.

35-годишната звезда на „Гордост и предразсъдъци“, „Анна Каренина“, „Карибски пирати“, „Изкупление“, “Наистина любов” и „Ритай като Бекъм“ заяви, че част от нейното решение е нежелание да пропагандира „мъжкия поглед“ – в теорията на феминизма, така се нарича образът на реалността от гледна точка на хетеросексуален мъж.

“За мен няма абсолютно табу, но не и с мъж режисьор”, каза тя в интервю за подкаста на „Chanel Connects“. “Отчасти това е гордост, а отчасти мъжки поглед”.

От 2015 г., когато стана майка, Найтли включи в договорите си клауза да не се снима с голо тяло. Освен това тя си запазва правото да не участва в сцени, ако ги смята за неприемливи за себе си. Актрисата казва, че по принцип не е против секса във филмите, но това сега не е за нея. Не съм готова да участвам в тези ужасни секс сцени, където всички са потни и стенат. Това не ме интересува.

Понякога си казвам: да, тази еротичната сцена ще бъде на мястото си и някой трябва да изглежда секси, но търсете други за това. Имам достатъчно високо мнение за себе си и тялото ми вече е родило два живота, така че просто не искам да заставам гола пред група мъже”, каза тя. Найтли добави, че във филми, които говорят за женски опит и преживявания, тя би искала да участва, но с жена режисьор.

Коментари

Задължително поле