За екологичното лицемерие и циврене

Кой определя мишката или котката е по-важна за човечеството

Това внимателно разпределение на съчувствие е доста плашещо

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Врява, сезиране на институциите, пледиране за високи наказания и световното циврене съпътстват всеки акт на насилие срещу животни. Но животните изглежда са много селектирани, защото обект на онлайн защитата са кучета и котки. Не сме чули организация или индивиди да се борят за правата на белите мишки, които измъчват за целите на фармацевтичната индустрия. Нито сме чули протест за спиране на предавания в специализираните телевизии и емисии, където най-свободно ни показват как лъв изяжда красива зебра или крокодил поглъща симпатично ему. Това внимателно разпределение на съчувствие е доста плашещо, предвид обединяващото послание, че всички сме чада Божии.

Каква арогантност и лицемерие лъха от всички тези призиви, какъв фалш иде от зле сформираните акорди на съчувствие, с които се изпълва ефирът и животът ни изобщо. Нито една книга, поствана в интернет не може да те трогне, книга даваща знания и посока, докато наранено куче, котка, може би синигерче също, те превръщат в яростен защитник на животните.

Може би докато в наслада сърбаш супа от кокошка или отопваш соса на цвърчащо телешко с филията екологично-диетичен хляб, у теб защитнико се надига отвращение към човечеството, което не се грижи за уличните котета. После във фейсбук използваш думи като киноа и диета, защитаваш природата, защитаваш веганите, затваряш туршия, слагаш три лъжици захар на компота си от праскови. И всичко това, за какво? За да пригласяш на стъкмените хорове в чатовете, пледиращи за неща, които повтарят без да изповядват. Или ако изповядват, то те са пълни с противоречия, на базата на вкуса им към кокошата супа и... кокошата слепота към проблема.

Питам всички, които постват истерии по пребити и гладни кучета, къде е съчувствието им към бездомни и просяци, къде е викът им за помощ към тях, или най-малкото показването на лека загриженост. Къде по света има телевизия, която да защити вида ни, освен да ни показват прекалили с пърженото и газираното 275-килограмови тела, без дори да опитат да научат зрителя как да се живее здравословно и закономерно.

Наричам всичко това лицемерие и вселенско видоизменяне. Затваряне в привидно удобния свят на изолацията, иззад който надничаме в прозорците на други заболели от същото и се опитваме да им подражаваме. Целта? Да заболеем като тях, илида ги надминем...

 

Fashion Idol

Уини Харлоу

Симпатичният канадски топ модел привлича погледите днес с уникалните бижута на Butler&Wilson, които само преди седмици отпразнуваха своята 50-та годишнина. С оригинални залпове на витилиго по тялото и лицето си, Уини спечелва огромна площ човешко внимание и се издига над обикновените представи за отношение към определен здравословен проблем. Изборът на дреха красиво съвпада с есенните тонове навън, плагиатствани от палитрата на природата, въздейства с нюансите, изтъква инак невидимото. Меките посегателства от витилигото, настанени като обли сенки по лицето пък, са малки светкавици в очите на Вселената, чрез които разпространяваме разнообразието є. Приликата с Мерлин Монро добавя още капки модна роса в кадъра и покрива с нежност стилистиката.

 

 

Музикални традиции

Фолклорна магия в прослава на България

С огромен успех премина концерт-спектакълът на ансамбъл Фолклорна магия в Лондон. Проведен в Greenwood theater той разкри силата на българския дух, който независимо от условията, в които е поставян, оцелява и има мащаб за движения и багри. Различните формации направиха поетично пътешествие в краища на страната ни с най-отчетливи традиции, а на огромни екрани грееха народни будители и български национални герои. На импровизираните кътчета с кобилици, вретена, черги, паници и друга посуда се насладиха специалните гости лейди Колин Кембъл и бизнесдамата Кармел Грийнууд. На тържествена вечеря след спектакъла, Даниела Георгиева благодари специално и изрично на Георги Колев, комуто принадлежи голяма част от сценария и режисурата.

 

Дизайн

Българката Шимбова спечели награда със сол

Диана Интериорс Груп получи наградата Helthcare & Wellness Design Award на SBID International Design Awards 2019. Лондонското интериорно студио взе признанието за техния проект The Salt Room (Солната Стая) на ослепителна церемония в престижния хотел Grosvenor House в Mayfair.

Награденият проект на Диана Шимбова комбинира декор с рядка хималайска сол, както и релаксиращо кафене/търговско помещение и детски кът със зона за игри. Студиото показва високо качество на дизайн и при инсталирането на халогенерстор, за да се гарантира, че има ефективно, непроменящо количество на сухата сол, която трябва да се диспергира, и да се смекчи и корозира солта в околния свят. За първи път в историята на наградите, проект създаден в България печели награда, което допринесе за допълнителен интерес към талантливата дизайнерка.

Коментари

Задължително поле