Набихме Франция към медалите в Минск

Цигулката и палитрата на Никола Гюзелев стават част от експозицията на Исторически музей-Павликени

„Телетол“ с обвинения срещу АПИ заради електронните винетки

Дипломати гостуваха на кмета на Върбица Общината рекламира минералните извори пред англичани

4 г. бияч се укрива от правосъдието Задържан е във Варна

Орлин Павлов показа дъщеря си (СНИМКА)

Немска овчарка нахапана до смърт от ловни и улични кучета

“Левски“ гледа към грък и белгиец

Министър Владислав Горанов: Преди края на годината може да влезем в чакалнята на Еврозонатата

Бесни жени пращат на съд двойника на Меси

Хорът на варненските момчета и младежи ще изнесе юбилеен концерт

БАБХ изтегли от пазара „салатени миксове“ с неразрешени съставки

Премиерът Борисов: Само на КПП-то между САЩ и Мексико има повече трафик, отколкото между България и Турция Зоран Заев не успя да дойде на Икономическия форум в Пловдив

Арестували Майкъл Рапапорт за преследване на колежка

Новакът „Арда“ (Кърджали) с три трансфера

За месец 640 са намерили работа в Шуменско

640 безработни лица от област Шумен са постъпили на работа през април, съобщават от Агенцията по заетостта. Назначени са били 109 младежи до 29-годишна възраст. Устроени са били и 125 продължително безработни лица, с регистрация в бюрата по труда над 1 година.

През април 2019 г. в бюрата по труда от Шуменско са заявени 448 работни места – най-много в сферата на преработващата промишленост (184). Следват селско стопанство (58), търговията (34), хотелиерство и ресторантьорство (25).

Броят на регистрираните в бюрата по труда от областта безработни лица през април е 7 055 души или с 365 по-малко спрямо предходния месец. Равнището на безработица в Шуменска област е 9,31%. В сравнение с преди година безработните са с 1276 по-малко, а равнището на безработицата спада с 1,6%.

В град Шумен броят на регистрираните безработни през месеца е 1 431, със 110 по-малко спрямо предходния месец. Равнището на безработица в града е 3,2%. През април 2019 г. за едно свободно работно място, обявено на територията община Шумен, са се конкурирали средно по 4 безработни лица

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.