Фандъкова: За последните 10 години сме инвестирали над 25 млн. лв. в район "Кремиковци"

Снимка: Архив

За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриване на спортно игрище в кв. "Кремиковци".

Тя заяви, че спортното съоръжение е на стойност близо 200 000 лв. от бюджета на Столична община. Фаднъкова каза още, че кметът на Кремиковци в момента изгражда още две подобни спортни фитнес площадки в Ботунец и в Долни Богров. "От 10 населени места в района бяха останали 3 без спортни съоръжения и ще ги сведем до минимум", поясни тя.

"Това е много сериозно спортно съоръжение в кв." Кремиковци" с естествена настилка. Трябва да се пази и да се поддържа", каза Фандъкова. Тя добави, че разчита на местния клуб за стопанисването на игрището и да осигурят възможност на всички, които имат желание да спортуват. "Заедно с футболното игрище изградихме и фитнес площадка, защото моята задача е във всяко населено място да има място за спорт", добави кметът.

Фандъкова добави, че София е спортна столица на Европа и трябва да бъдат осигурени възможности за безплатен достъп на всички граждани до спорта, особено на младите и възрастните хора. "Това ни е задача", каза още кметът.

Коментари

Задължително поле