За първи път в Сливен - открита трудова борса пред общината

Открита трудова борса организира общината в Сливен от 29 до 30 юни. Инициативата е на кмета Стефан Радев. Повод за нея са станали проведени срещи с представители на бизнеса, на които са били обсъдени затрудненията в дейността им. Те са посочили като основен проблем на сливенските работодатели липсата на кадри - съобщиха от администрацията.

Открита трудова борса се провежда за първи път в областния град. През трите дни на форума ще бъдат разположени шатри на площада пред сградата на общината. В тях представители на 21 фирми от текстилния, строителния, търговския, машиностроителния, млекопреработвателния и други браншове на местната икономика ще представят работата си, ще обявят позициите си за свободни работни места и условията на труд, които предлагат. Всеки гражданин ще може да получи нужната му информация.

Кандидатури за работа ще се приемат на място. За целта представители на Бюрото по труда ще помагат на желаещите да получат работа да попълват необходимите документи, ще има и кратки разяснения за това как безработните да намерят своето работно място.

Борсата ще е отворена безплатно за всички посетители. Целта е да се улесни директният контакт между работодателите и търсещите работа, да се задържат кадрите в града.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони