За първи път от седем месеца отвориха откритите площи на заведенията в Белгия

Масите и столовете се изнасят навън, собствениците на барове и ресторанти са заети: след почти седем месеца откритите площи на заведенията днес отново отвориха в Белгия, където времето е хладно и дъждовно. Тази стъпка се възприема като глътка въздух за силно затруднения сектор, който бе принуден да затвори в края на октомври, за да бъде овладяна пандемията, и който настояваше за това в продължение на месеци.

Макар белгийците да могат да се срещнат отново, за да пият бира, изобщо не става и дума за струпвания: масите са ограничени до четирима клиенти, с изключение на членовете на едно и също семейство.

Клиентите могат да влизат във вътрешните пространства на кафенената и ресторантите, единствено за да платят сметката или да отидат до тоалетна, при това трябва да носят маска. Според правилата заведенията могат да работят само до 22.00 часа.

Междувременно полицейският час беше отменен и заменен със забрана за събиране на повече от трима души навън между полунощ и 5.00 ч. сутринта, отбелязва АФП.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа