За трети път отказаха свобода на обвинен в убийство

34-годишен силистренец, обвинен в убийството на бившата си приятелка, за трети път неуспешно поиска да бъде пуснат от ареста.

Мюрсел Акив е зад решетките от 16 март миналата година. Дни преди това стрелочник открил тялото на жертвата с разбит череп, захвърлено в дере край жп прелез в землището на с. Руйно. Откакто е задържан, Мюрсел непрекъснато подава молби за промяна на мярката за неотклонение и обжалва отказите на Силистренския окръжен съд пред Апелативния съд във Варна.

Пред втората инстанция защитата му обяви, че липсва предумисъл за престъплението, не е изяснен механизма на убийството, а органите на досъдебното производство бездействат. Магистратите обаче не приеха тези аргументи.

Направените експертизи и събраните доказателства сочат, че Акив е съпричастен към тежкото престъпление, посочиха в мотивите към отказа си те. Красноречиви са и показанията на брата на обвиняемия, според когото Мюрсел качил бившата си изгора в автомобил и още по пътя започнал да я налага. Мъжът има богато съдебно минало и ако е на свобода, може да се укрие, счете съдът. Определението му не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право