За часове набавиха необходимата кръв за родилката Магдалена

За часове десетки добри българи дариха кръв, за да спасят живота на 29-годишната родилка Магдалена Иванова, съобщи сестра й Виктория Станкова.

"Благодаря за всички хора които се отзоваха. Събрахме достатъчно кръводарители. БЛАГОДАРЯ ❤", написа в социалната мрежа младата жена.

В понеделник бременната с близнаци Магдалена е приета в МБАЛ-Шумен с кръвотечение, високо кръвно налягане и гърчове. Наложило се е бебетата да бъдат изродени със спешно секцио. Майката обаче изпада в кома, а близките й призоваха, който може да дари кръв. От болницата поискаха 40 кръводарителя, тъй като за спасяването на младата жена е необходимо кръвопреливане в продължение на 10 дни.

Само за няколко часа десетки доброволци от цялата страна отидоха до кръвните центрове, за да дарят кръв за Магдалена. Така необходимото количество бе събрано.

Новородените момченца, които тежат по около 1700 грама, също са на апаратно дишане, като състоянието на едното е по-тежко. Неонатолозите продължават да се борят за стабилизирането им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони