Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Изкуствен интелект довършва 10-ата симфония на Бетховен

Отцепиха улица във Варна заради изоставен предмет

Може ли да ми забранят да ползвам неплатен отпуск?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 10 декември 2019

За шеста поредна година бе връчен призът „Любим учител“ 2018 в Благоевград

Заместник-кметът на Благоевград Иво Николов връчи специални награди на директора на благоевградското 8 СУ „Арсени Костенцев“, Сергей Биров за „Иновативно училище“ и на Христо Йорданов – Спортно училище, гр. Сандански за „Активна работа с деца“ по време на традиционния конкурс. Той поздрави организатори, участници и гости от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, съобщиха от общината.

„Поздравявам Ви за идеята на конкурса, за провеждането и отличната организация. На учителите пожелавам да бъдат отлични педагози и приятели на нашите деца!“ каза в словото си заместник-кметът.

Призове бяха връчени от зам.-областния управител Иван Стоянов, зам.-ректора на ЮЗУ „Н.Рилски“ – проф. д-р Антон Стоилов, Иво Андров и г-жа Томова.

В категория “Любим учител в Пиринско“ 2018 на първо място отличиха Величка Даскалова, преподавател в училище „Никола Вапцаров“ Хаджидимово, на второ място- Ирена Стамболиева от благоевградското СУ „Кузман Шапкарев“ , а на трето място – Даниела Коюмджиева ЗПГ „Климент Аркадиевич Тимирязев“ гр. Сандански. Призове за най-добро училище получиха СУ„Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, на второ място бе класирано СУ „Кузман Шапкарев“, Благоевград, а на трето Спортно училище гр. Сандански.

В конкурса за „Най-добро есе“ бе отличен преподавателят Заприна Глушкова от СУ„Никола Вапцаров“ – Хаджидимово.

Учителите ветерани също не бяха забравени, почетни награди бяха връчени на Севда Борисова, Любима Димитрова и Катерина Марчева.

Възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бяха организирали благотворителен базар на ръчно изработени от тях сувенири, картички и други произведения в помощ на 14-годишния ученик Иван Христов .От клуба по спортни танци „Импулс“ бяха подготвили програма в знак на уважение към преподавателите. Възпитаници от Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“, гр. Благоевград бяха подготвили кетеринга за церемонията „Любим учител“ 2018.

Конкурсът се провежда за шеста поредна година и има за цел да даде възможност на учащи и родители да изразят вниманието и любовта си към любимия учител, да популяризира добрите практики в образованието и просветата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.