За 10 часа построиха нов мост в Мелник

Ново мостово съоръжение над река Мелнишка беше изградено за рекордните 10 часа, след като ударната вълна от придошлите води разрушиха временния мост по обходния път за най-малкия град в България.

От сутринта екипи на областно пътно управление и фирмата, която ремонтира основния път до курортното селище, са на място и въпреки буйните води успяха да поставят бетонни панели и да свържат пътното трасе с нов мост, предаде БНР.

Местни жители коментираха, че при рехабилитацията на пътя, която предвижда и изграждането на изцяло нов мост преди входа на града, е била допусната грешка с разрушаването на стогодишния каменен мост, който макар и стар, е трябвало да бъде запазен до края на строителните дейности.

Движението по пътя към и от Мелник е възстановено.

По-рано днес кметът на общината Атанас Стоянов каза:

„Ситуацията не е лека с оглед метеорологичните условия. Наистина, много, много вода, много по-сериозен дебит и това е причината за разрушаването на този временно мостово съоръжение. В момента фирмата е на място. Работи се усилено с необходимата техника, правим всичко възможно да има ново, по-трайно мостово съоръжение, което да обслужва и жителите, и гостите на Мелник и мелнишкия регион. Мисля, че този проблем ще бъде овладян и ще бъде решен в рамките на няколко часа и ще бъде пуснато отново движението".

Коментари

Задължително поле