Звезди на „Барса“ контузени преди Евро 2024

Две от най-големите звезди на „Барселона“ се контузиха в седмицата, в която стартира Евро 2024. Със сигурност от турнира отпада Френки де Йонг. Халфът на Нидерландия  се очакваше да пропусне само първия двубой срещу Полша в неделя. Контузията, която датира още от април, обаче се влоши. Треньорът Роналд Куман обвини ръководството на „Барселона“ за лошо медицинско отношение към Де Йонг през последния сезон. Легендарният защитник бе уволнен от каталунците преди две години.
Куман трябва да разчита като дефанзивен халф на Джини Вайналдум, който миналото лято избра да играе в саудитския „Ал Етифак“. Той е единственият на поста с повече от 25 мача за Нидерландия. “Лалета“ спечелиха последната си контрола с 4:0 срещу Исландия.
Неделният двубоя ще е голям проблем и за Полша. Голямата звезда Роберт Левандовски, също играч на „Барселона“, издържа само 32 минути в последната контрола срещу Турция (2:1). Неговият партньор в атаката Карол Свидерски пък се контузи още по-рано – при радост от гола си. Миналия петък с травма контролата срещу Украйна напусна Аркадиуш Милик. Той претърпя операция на менискуса, но от Полша не казват колко време ще му трябва за възстановяване. Левандовски трябва да играе на четвърто европейско първенство, но това въобще вече не е сигурно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят