Зеленски живее в панелка с родителите си

Всеки епизод от „Слуга на народа“ струва 90 000 долара

Какво се случва, когато обикновен и принципен човек е избран за президент? Сериалът „Слуга на народа“ дава отговор на този въпрос и поставя началото на истинската политическа кариера на създателя му Володимир Зеленски. В политическата сатира той се превъплъщава в скромния и свит учител по история Василий Голобородко, който се бунтува срещу мизерията в страната си. Гневът му привлича голям брой последователи, които започват да събират пари, за да организират президентската му кампания. За всеобща изненада Василий печели изборите, а поредицата проследява новия му живот като президент.

Василий не желае да се променя – иска да остане същият – да живее в собствения си апартамент, заедно с родителите си; да взема пари назаем от приятели в края на месеца и да ходи на работа с колело. Как ще се справи с огромните очаквания не само на нацията, но и на семейството и приятелите си Голобородко? Ще успеят ли тъмните сили на властта да променят този честен и скромен човек или Василий ще оцелее в битката срещу институционалната корупция?

„Слуга на народа“ е повече от комедиен сериал и ще предложи на българските зрители един различен, забавен и остроумен поглед върху реалност, в която животът повтаря изкуството. Политическата сатира представя Володимир Зеленски в другото му амплоа – на актьор и продуцент. След огромния успех на сериала, той е избран за държавен глава на Украйна, въпреки че няма никакъв политически опит. Точно както се случва и с героя му в поредицата.

Работата по сериала започва през пролетта на 2015 г. и приключва през есента. „Слуга на народа“ е заснет в Киев на различни места, като се започне от дворовете на девететажни сгради, търговски центрове и завършва с VDNKh и бившата резиденция на Янукович – Межихир. Понякога мястото се сменя три или четири пъти на ден. Встъпването в длъжност на президента е заснето в столичния Учителски дом с участието на триста актьори в масовите сцени. И се случва така, че по време на тези снимки един от тях губи съзнание. Точно както се случва с войника от почетния караул при истинското встъпване в длъжност на Петро Порошенко. Сериалът „Слуга на народа“ обхваща 100 дни от управлението на президента.

Подобно на героя си Василий Голобородко, Владимир Зеленски обича да кара колело. Звездният хуморист и актьор прави кръгчета около селската си къща, заедно с дъщеря си Александра. Режисьорът на поредицата Алексей Кирюшченко често дразни актьорите по време на работа.

Бюджетът за един епизод от сериала е почти 90 000 долара.

Телевизионната поредица „Слуга на народа“ стартира на 18 април в 23:30 ч. по NOVA.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали