„Змията“ с премиера по Epic Drama

Сериалът разказва за убиеца и крадец Чарлз Сображ

По Epic Drama дебютира хитовия сериал „Змията“ - задъхано преследване на смъртоносен хищник, който изпитва решимостта на преследвачите си да разкрият престъпленията му. Действието отвежда зрителите на мрачно пътуване из най-усойните кътчета на човешката психика като се впуска в ума на известния сериен убиец Чарлз Сображ и проследява неговото международно преследване и арест.

Сображ е френски гражданин, извършител на поредица убийства през 1970-те години в Югоизточна Азия. Неговите жертви са предимно западни туристи. Наричан е също „убиецът на бикини“, „разцепващият се убиец“ или „Змията“. Последното название придобива поради способността си да адаптира външния си вид, за да избегне разпознаване и арест.

Банкок през 1975 г. Сображ е крадец и измамник, който се представя за търговец на скъпоценни камъни. Той примамва предимно млади туристи, пътуващи по „азиатския маршрут на хипитата“, като безмилостно експлоатира тяхната наивност, взима парите и паспортите им, а накрая – и живота им. Когато Херман Книпенберг - младши дипломат в нидерландското посолство в Банкок - започва да разследва изчезването на двойка от Нидерландия, той случайно се натъква на сложната мрежа от престъпления на Сображ.

Всичко започва с две деформирани изгорени тела. По-висшестоящи от Херман, решават, че става въпрос за типична история с хипита, които сами са си навлекли неприятности. Херман Книпенберг приема случая присърце, и започва собствено разследване, което отприщва серия от събития, превръщащи го в главния преследвач на Сображ.

Чарлз се представя за търговеца на скъпоценни камъни Ален Готие. Използва чара си, за да примамва странстващи туристи в апартамента си в Банкок, където прави шумни партита и извършва престъпленията си заедно със своите верни съучастници – приятелката му от френско-канадски произход Мари-Андре Леклерк и последователя му с индийски корени Аджай Чоудхури. Сображ се сприятелява с гостите си, а след това ги упоява и ограбва.

Херман се вманиачава по случая – той привлича ‘Комитет за действие’, който събира доказателства, които да вкарат Сображ в затвора. В този „комитет“ влизат здраво стъпилата на земята съпруга на Херман, Анджела, малко грубоватият парламентьор от белгийското посолство Пол Сиймънс  и съседите на Чарлз и Мари-Андре, младата двойка Надин и Реми Гир, които първоначално са очаровани от приятелството със Сображ, но бързо осъзнават колко ужасни неща се случват в апартамента му.

Поредицата „Змията“ е от 8 части и ще се излъчва в петък от 22:00 часа с повторение в неделя от 23:30 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали