Зодиите и празничните трапези

Овен

Тъпчат се, после спортуват

Овните определено ще прекалят с храната. Те това си го могат. Ще ометат постните ястия на Велика събота и едвам ще дочакат да стане полунощ, за да се нахвърлят на яйцата. Дори и в обикновени дни размахват вилицата с такава стръв, че близкостоящите стреснато отскачат надалеч. А по празниците е по-зле. Ядат бързо, по много и това, което е най-лошото - след това страдат от угризения. Някои избиват приетите 50 хил. калории с физическо натоварване, а други отиват да се карат с тоалетната чиния. Внимание: хората, родени през пролетта са най-застрашени от булимия и анорексия.

Телец

Ще преядат с достойнство

Представителите на този знак отсега вече си знаят: и тази година ще му изпуснем края. Какво да се прави, като идват празници! Телците много държат на хубавата храна. За тях Великден без обилна трапеза е като стенен часовник без махало - нещо нелепо и немислимо. Съответно, за празниците се пазарува не на предния ден. Планирането започва седмици преди това. Менюто се обмисля със сладострастието на стар мераклия. Приготвянето му е ритуал, който им носи огромно удоволствие. Телците са се примирили с факта, че няма как - ще качат няколко кила. Но за това после ще му мислят.

Близнаци

Не ги свърта, ще пътуват

Близнаците очакват с нетърпение да дойде Великден. И тази година ще изпочупят яйцата, ще засипят деца и племенници с подаръци и храната няма да им бъде най-големият приоритет. От досега споменатите знаци, те са първите, които може и да не преядат по празниците. По-вероятно е да се възползват от почивните дни и да заминат занякъде. Тези, които живеят в чужбина, да се завърнат под бащината стряха, а онези, които са си в България - да попътуват - и те свят да видят. В празничната нощ Близнакът ще хапне каквото успее да забърше в движение - не непременно нещо здравословно и диетично.

Рак

Тешат се с козунаци

Раците са твърдо решени да не преяждат. Тази година ще са железни - няма да ги изкушат нито яйца, нито разядки, нито козунаци. Най-много да хапнат едно залче от агнешкото, колкото да го опитат. Като се знае колко са чувствителни и как намират утеха в храната, това може да им се случи, но може и да не им се случи. Те не са лакоми, но когато са нещастни, компенсират с грандиозни количества мазни храни, сладкиши, алкохол и цигари. Не е изключен и обратният ефект - депресираният Рак да не сложи и хапка в устата през празничните дни. Ако са щастливи и спокойни, няма да наддадат и грам.

Лъв

Умереността е порок

Ако ще плюскаме, то трябва да е голямото плюскане, а не някакво си там мижаво похапване, или - не дай, Боже, здравословно нахранване. Лъвовете тайно смятат умеерността за порок. От пороците, които те, лично, не притежават. Представителите на този Огнен знак правят всичко с размах. Тяхната Великденска трапеза трябва да е най-пищната, храната да прелива от блюдата, а козунаците да са с невиждани размери. И още нещо - може да се изкушат да си купят дървено яйце. Те толкова обичат да печелят! Дори да прекалят, Лъвовете няма да изпитват угризения, за разлика от Овните и Телците.

Дева

За лятото ще са тип-топ

Девите, като видни хипохондрици, ще внимават за стомаха си, за черния дроб, за бъбреците. Малко вероятно е да се нахвърлят на храната като невидели. Обикновено са естествено стройни, което от една страна се дължи на природата им, а от друга на хранителните им навици - плодове, зеленчуци, постни меса. През следващата седмица може да се случи да хапнат повечко, но това няма да им навреди трайно. Като хора, които водят здравословен живот и поддържат горе-долу равномерно тегло, натрупаните 1-2 килограма няма да бъдат фатални за фигурата им. За лятото със сигурност ще са тип-топ.

Везни

Точат ножовете - ще готвят

Везните вече обмислят менюто за Великден. Даже са купили част от продуктите. Мнозина, родени под този знак, са и добри кулинари, така че вече точат ножовете в очакване да покажат голямото си майсторство в кухнята. Понеже са и лакомници, ще си отядат на хубави неща. Особено тези, които са спазили Великите пости и са зажаднели за гуляй. Как да устоят на майсторски приготвеното ястие, на изисканите деликатеси и най-вече на сладкишите, които придружават всяка празнична трапеза? Като хора с усет към изящните изкуства, те вече са си купили от най-добрите бои за яйца и най-златните ваденки.

Скорпион

Дано не се разядат!

Скорпионите са склонни да преяждат на емоционална почва. Те са по-дисциплинирани от Раците и рядко изпускат юздата. Но ако се случи да се разядат, може да се докарат и до болница. Да не говорим за опасностите от различните видове алкохол, с които биха могли да прекалят. Все пак може да се каже, че не са застрашени от напълняване или - сакън - изпразване на джобовете. Освен ако не страдат от разбито сърце, депресия или пристъп на мрачно настроение, Скорпионите вероятно ще останат все така стройни и привлекателни и след като изтече този тежък и дълъг празничен период.

Стрелец

Ще закъснеят с яйцата

Те са дръзки, смели, безотговорни и най-много обичат да пеят със свещеника, когато обикалят около църквата с останалото паство. За Цветница надали ще се сдобият с осветени върбови клонки, защото ще забравят да станат рано. Ще си боядисат яйцата пак в последния момент - в събота вечер. Изтощени от това усилие, ще ударят по едно - няколко пъти, и след църквата, обзети от пиянски глад, ще се натъпчат с яйца и козунаци до припадък. Освен ако не са от онези, другите Стрелци - здравословните маниаци. Тогава цяла нощ ще хрупат стрък целина и ще наблюдават осъдително лакомите си сътрапезници.

Козирог

Не губят здрав разум

Също като Девите, Козирозите внимават какво ядат. Изискват храната им да е качествена и вкусна и рядко преяждат. Не е човешко съвсем никога да не вкусват мазни и вредни храни, но като цяло представителите на този знак не губят здравия си разум и рядко преяждат. Пък и всички знаем, че те са роботи, а не човеци. Като се има предвид колко са се преработили до този момент, не е чудно че искат да прекарат празниците завити през глава със спуснати завеси и изключен телефон. Няма опасност от драстично увеличаване на теглото, но празниците непременно ще ги изтощят още повече.

Водолей

Няма "не искам"

Макар и умът на този мислител, Водолея, да витае в други светове, окото му няма как да не се спре на празничната трапеза. Той отказва да робува на предразсъдъци или правила, особено на правила, които му казват, че е по-добре да стане леко гладен от масата. Що за глупост? Леко гладен, когато под носа ти се стелят изкусителни аромати от красиво подредените блюда? Само затова, а не защото е лаком, има опасност Водолеят да попреяде. В зависимост дали социалният му живот изисква да седне на 2-3 или повече празнични трапези, той или ще се отърве физически почти непроменен, или няма.

Риби

Тачат всички традиции

Рибите умеят да украсяват и повечето от тях много ги бива в приложните изкуства. Те с нетърпение очакват боядисването на яйцата. Повечето тачат всички традиции около празниците - Цветница и Великден. Част от тях дори постят с надеждата че, освен другото, може и да поотслабнат. Но факт е, че Рибите ядат не защото са гладни - те ядат от мъка, от радост и от сутринта. Правят го по същите причини, по които и пият алкохол. Просто така се налага! Определено ще им се наложи да се заемат сериозно и с двете дейности и по празниците. Няма да се отърват, без да са натрупали поне 2-3 кила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп