Зодиите като сектанти

Овен

Коравите кратуни

Учение: Овенът е водач на Коравите кратуни. Неговите послушници са доброволно или насила набрани членове на семейството и приятелския кръг. Част от всекидневната практика е разбиването на тухли четворки с глава. Овните започват тренировки от младенческа възраст. Детето Овен не чака майка си да му счупи вареното яйце, то си го троши само в челото.

Като гуру: Праволинейният Овен рядко казва едно, а върши друго. Ако нещата да се объркат, ще се преструва, че всичко е наред и такъв е бил първоначалният замисъл.

Реинкарнации: В поне един от предишните си животи е бил бетонен блок.

Телец

Хедонистите от последния ден

Учение: Телецът е проповедник на Хедонистите от последния ден (ХПД). Според това учение всеки път и всичко трябва да се консумира като за последно – храна, любов, напитки, изживявания. ХПД вярват, че след смъртта човек се превръща в празна неизмита чиния, затова се стремят да вземат колкото се може повече от живота.

Като гуру: Той еревнив учител. Префасонирал е една от десетте Божи заповеди и я е наложил като свое правило: „Да нямаш друг гуру, освен мен.“

Реинкарнации: В предишни животи Телецът е бил последователно дегустатор на везирските ястия, пазител на трезор и куче-касичка.

Близнаци

Семинари и уъркшопи

Учение: Семинари и уъркшопи по намиране на решения на уравнения от трета степен, емоционални задънени улици, загубени цели в живота и отговор на въпроса: „Какъв е смисълът?“

Като гуру: Близнакът не е точно гуру, а едновременно и лектор, и интервюиращ. За разлика от предишните два зодиакални знака, той не държи да проповядва и да се налага. От друга страна, личната информация, която получава, докато раздава безценни съвети, го забавлява от сърце.

Реинкарнации: Бил е един-два пъти католически папа, йезуитски свещеник, вещица през Средновековието и, разбира се, радиоапарат.

Рак

Море от любов

Учение: Магнетичното учение Море от любов вярва в съществуването на Сродна душа за всяко живо същество. Според него мъжът и жената са като два магнита с противоположни заряди, които, след като се прилепят един към друг, никога и нищо не може да ги раздели.

Като гуру: Ракът не е гуру, той е самостоятелно практикуващ религията си. Единственото му изискване е вселената да му достави дължимото - съвършен партньор и идеален живот.

Реинкарнации: прераждал се е като ученик на Христос, в семейството на Медичите, но най-често е бил лепка - от онези раковини, които се прикрепят по корабите.

Лъв

Ти, който си на небето

Учение: Той проповядва учението на Свети Лъв – единственият и неотразим учител, великодушен, великолепен, умен, преблаг и справедлив.

Като гуру: Обича учениците и феновете да се обръщат към него с израза „Ти, който си на небето“, но не смята това за богохулство. В крайна сметка на небето има и други неща, освен Бог: например, Слънце, звезди… такива работи.

Реинкарнации: Всичките Лъвове до един произлизат от Краля Слънце. В предишни животи са били и драматични актьори, монарси, патриарси и учени. В сегашния живот част от тях са Наполеон, Хитлер и Бетховен.

Дева

Борците с бактерии

Учение: Борците с бактерии от Седмия ден (ББСД) не се борят със зловредните организми само един ден, да речем в неделя. Посланието е, че битката за стерилна и чиста среда е непрестанна, тя продължава 24/7 - 24 часа, 7 дни в седмицата.

Като гуру: Девата е строг, нетърпящ глупости гуру. Войната с бацилите изисква последователност и твърдост на характера. Всеки, който проявява слабост, заслужава да бъде напръскан с мултидезинфектант, който убива 99% от познатите бактерии.

Реинкарнации: Била е (или все още е) изчислителна машина, католическа монахиня, шише с белина.

Везни

Красотата ще спаси света

Учение: „Красотата ще спаси света“ е основен постулат на сектата на Красивите, която се състои от един член и стотици поклоници. Сектата се основава на култ към личността на Везната, която е съвършена и винаги права.

Като гуру: Не търпи противоречие и неподчинение. Но се радва, когато някой се опита да й се противопостави, тъй като й дава основание да го подложи на морален терор – нещо, което Везната винаги намира за особено забавно.

Реинкарнации: Била е акула, ветропоказател и джобно фенерче. Като човек се преражда за първи път, затова няма много опит.

Скорпион

Тъмната страна на Луната

Учение: Мистичното учение „Тъмната страна на Луната“ твърди, че дълбокото познание се крие в мрака. Целта му е да изпрати група необорудвани фанатици до неогряваната повърхност на Земния спътник. Миг преди смъртта си те ще получат необикновени философски и езотерични откровения, които трябва да прохъхрят в личните си радиопредаватели.

Като гуру: Скорпионът е убедителен и обаятелен гуру.

Реинкарнации: Азраил, ангелът на смъртта, не му позволява да се реинкарнира в друго, освен в Скорпион. Така че, откакто свят светува, Скорпионът се е прераждал единствено в самия себе си.

Стрелец

Вятър работа

Учение: Стрелците вярват в приказките. Тяхното учение Вятър работа обобщава измишльотините от всички детски книжки, чиито герои са въздигнати до ранг на светии. Например, Света Пипи Дългото чорапче, Свети Мечо Пух, великомъченик Карлсон и Великия маг Хари. Има и второстепенни светци и мъченици с неясен статут, например мъченик Нероден Петко.

Като гуру: Стрелецът е като дрога - временно екзалтира, но след като се оттегли, оставя тежък махмурлук и главоболие.

Реинкарнации: Живял е на този свят като Свети Карлсон, Света Пипи Дългото чорапче и вси светии от приказките.

Козирог

Агностици без граници

Учение: Принадлежи към широкото религиозно движение Агностици без граници. Те вярват, че съществуването на Бог е невъзможно да се оспори или докаже, с други думи Бог едва ли има, освен когато сме на зор, тогава му се молим за всеки случай. Проповядва учението без граници, като използва за трибуна нощни клубове, ресторанти и селски и квартални кръчмета.

Като гуру: Козирогът е широкоскроен и сладкодумен гуру, който не държи да налага мнението си. За него е по-важно раздумката да тече.

Реинкарнации: Прераждал се е като сив кардинал, будистки монах, Карл Маркс и Мария Кюри.

Водолей

Сейв дъ планет

Учение: Сейв дъ планет е името на сектата му. Би могъл да я нарече и Спасете планетата, но така звучи по-интернационално, което все пак е интенцията на Водолея. Това е секретна организация, чиято цел е да създаде компютърен вирус, облъчващ мозъците на потребителите с еколюбиви идеи.

Като гуру: Той не се изживява като гуру, а по-скоро като главна движеща сила и основен манипулатор на общественото мнение.

Реинкарнации: В предишен живот Водолеят е бил шопски селянин и затова сега цял живот изкупва поведението си с интелектуални занимания и алтруистични постъпки.

Риби

Да изпием морето

Учение: Да изпием морето е по-скоро движение, стъпило на рехава идейна платформа. Последователите му поддържат убеждението, че всичко, което съдържа над 8 градуса алкохол, може и трябва да бъде изпито. Тъй като за изпиването на количества алкохол, равни на съдържането на морето, са нужни не едно и две гърла, те постоянно тренират и активно работят за натрупване на нова членска маса.

Като гуру: Рибата е неформален лидер и морален гуру на движението Да изпием морето.

Реинкарнации: Предишните му прераждания са като Малката русалка, капитан Кук и Владимир Висоцки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп