Зодиите, когато са гузни

Photo by Polina Zimmerman from Pexels

Овен
Кипи от справедлив гняв

Овенът не изпитва чувство на вина. Той кипи от справедлив гняв! Той няма за какво да се извинява. Е, да, понякога и той греши. Но това се случва... Почти никога не се случва. Дори да има някаква вина, тя не е точно негова. Непоколебимата увереност в правотата му не се разколебава пред никакви доказателства. Единствено мнението на гуруто (Овните имат навика да си харесат някой човек и да го поставят за известно време на пиедестал) може да го накара да размисли. Все пак, реши ли, че е сгрешил, той не се колебае моментално да признае и да се извини и да разтовари гузната си съвест. 

Телец
Маже с баданарката

Телецът е извънредно смешен, когато е гузен. Опитите му да замаже положението и да прикрие вината си са прозрачни. Той не владее изкуството на коварството, затова винаги всички са наясно когато се опитва да мами. Разумните хора се преструват, че не са разбрали. Да се изобличиш Телеца, преди сам да е готов да осъзнае и признае вината си, е опасно. Изправен пред прегрешението си, гузният Телец се превръща в освирепял бик. Но ако му дадете време да проумее, че е сгазил лука, той ще се изпълни с разкаяние и угризения. Лошото е, че не си взема поука и повтаря една и съща грешка. 

Близнаци
Изплъзва се хитро

Близнаците са издигнали до изкуство умението да се изплъзват сухи и да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Казват, че този, който е успял да накара Близнак да си признае грешката, е или извънземен, или е бил обучаван в Гестапо. Част от тактиката им е да отричат достатъчно дълго, докато накрая не убедят и околните в своята невинност. Ако сте човек с нормални способности, примирете се, че едва ли ще изтръгнете извинение. За утеха знайте, че Близнакът тайно е осъзнал вината си и никога няма да повтори същата грешка. Все пак има толкова много други възможности човек да сгафи.

Рак

Има ужасни угризения

Гузната съвест е непоносима за родените под този знак. Въпреки огромната жестокост, на която са способни, когато влязат в конфликт, те са в състояние да се осъзнаят постфактум. За разлика от повечето зодиакални знаци, Раците имат нравствения капацитет да осъзнаят и признаят грешката си. Извиняват се в момента, в който разберат, че са сбъркали. После пак се извиняват. Опитват се да компенсират по всякакви начини - с подаръци, с публично разкаяние. Угризенията им може да са толкова силни, че накрая да ви намразят, понеже са се измъчвали заради прегрешението си спрямо вас. Логика, типична за Рака. 

Лъв
Прехвърля ловко вината

Когато е гузен, Лъвът се прикрива, подобно на Телеца. За разлика от него, той е малко по-умел в това да не показва вината си. За по-проницателни хора тази фасада също е доста прозрачна. Лъвът има свой начин да преодолява чувството за вина, като в главата си обгръща грозното си дел ов цветя и панделки от оправдания. А външно успокоява вашия гняв с чар и привидна кротост. След като признае вината си и ви накара да свалите гарда, той ви показва колко грозно сте постъпили, като сте го обвинили. Все пак гафът донякъде се дължи и на вас (дори и да нямате никакво участие). 

Дева
Омеква като памук

Гузната Дева е най-приятната Дева. Чувството за вина ги откъсва за момент от състоянието на глътнали бастун праведници и разкрива най-хубавите им черти – способността за разкаяние и чувството за справедливост. Затова, ако Дева направи гаф спрямо вас, не се ядосвайте. Радвайте се. Почакайте само да разбере грешката си. Девите, които се вбесяват от чуждата немарливост, са три пъти по-сурови към себе си. Щом разберат къде и как са сбъркали, те, иначе безгрешните, изпадат в шок. Ако са жени, ще последват извинения и опити да изкупят грешката. Мъжете Деви се покайват с действия.

Везни
Прави се на умряла лисица

Който е виждал Везна да се извинява, трябва да го напише публично в социалните мрежи, за да разберем всички останали, че и такива неща се случват. Щом направят беля, Везните просто се скатават. Не обичат да са виновни. Избягват да се чувстват такива. И категорично не позволяват вие да им навирате в носа собствената им вина. Ако са сгафили, ще спрат да ви говорят. Къде е логиката ли? Логиката на Везната е че в крайна сметка ще се примирите и ще направите първата стъпка, а те ще ви простят с думите: "Няма нищо, не ти се сърдя вече". Почти невъзможно е да си признаят, че са сгрешили. 

Скорпион
Съдбата му е виновна 

Няма начин да принудите Скорпион да ви се извини. Единственото, което може да направите, е да го оставите сам да стигне до извода, че е сгрешил. Това става доста рядко. За Скорпиона няма погрешни действия, понеже всичко опира до пръста на Съдбата. Случва се обаче прегрешението да е твърде очевидно и гузната му съвест да вземе превес. Тогава ще се извини, макар и с есемес или съобщение в чата. Ще му бъде неприятно да го направи лично. Но ако се стигне и дотам, значи е настъпил звездният ви час. Искайте! Извивайте ръце. Докато се опитва да изкупи вината си, Скорпионът ще бъде доста мек.

Стрелец
Щом е виновен, си признава

Основното, което определя поведението на Стрелеца, са два много важни инстинкта – за неприкосновеността на личната му свобода и чувството му за справедливост. Заради второто му е невъзможно да премълчи, когато е виновен. Стига да разбере, че е така. Само му обяснете и веднага ще каже: "Съжалявам". Стрелците правят гаф след гаф, но мълниеносно се извиняват. Избухват, а след това съжаляват и забравят за случилото се. После не могат да разберат защо някои толкова се вълнуват от някакъв си скандал. Те самите не са злопаметни и не смятат че е нужно да се прави от мухата слон. 

Козирог
Никога не съжалява

Дали родените под този знак имат угризения на съвестта – едва ли. Те или не правят грешки, или са прекалено арогантни, за да изпитват вина за постъпките си. Някои дори не са изричали думата "съжалявам" през целия си съзнателен живот. За Козирога е въпрос на чест да не се извини. Той си признава грешката единствено за да ви направи услуга. Или защото е преценил, че има интерес да го направи. Така че е безсмислено да го притискате. Ако е крайно наложително, ще го направи, но с разяснение защо е решил да се извини и какви мотиви го принуждават към това противоестествено поведение. 

Водолей
Деловито казва „На бях прав“

По-твърдоглав знак от Водоля може и да има, но той не е известен на астролозите. Не е трудно да го убедиш, че не е прав – това е невъзможно! Въпреки това Водолеите умеят да се извиняват. Щом осъзнаят, че са в грешка, веднага си признават. Ако са постъпили наистина зле, се гърчат от угризения и правят всичко, което е по силите им, за да поправят стореното. Съжаляват с цялата си душа, но не смятат за нужно да превръщат извинението в шоу спектакъл. Правят го делово, искрено и без излишно хленчене и посипване на главата с пепел. "Извинявай, не бях прав" и точка. Продължаваме нататък.

Риби
Пригответе се за турски сериал

Колкото и да са меки и чувствителни, когато се чувстват притиснати в ъгъла, Рибите стават корави и неотстъпчиви. Единственият ви шанс е да ги оставите сами да осъзнаят грешката си. Настъпи ли моментът за извинение, по-добре си отделете поне половин ден. Пригответе се за турски сериал. Ще има сълзи, обяснения, харакири или съответно сепуку, ако е жена... Всичко ще завърши с това, че съгрешилата Риба не е достойна да ви целува краката и ще спре едва след като успеете да я убедите, че напротив - тя е една прекрасна Риба, че всичко сте и простили и че не може да живеете без нея.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп