Ивайло Иванов: Около 300 екипа на Пътна полиция са ангажирани с трафика в страната в последния почивен ден

Снимка: Архив

В цялата страна трафикът е интензивен, без сериозни струпвания, обобщи ситуацията по пътищата към момента главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

"Днешният ден, макар и последен от поредица почивни, преминава сравнително спокойно. Около 300 екипа на Пътна полиция са ангажирани с осъществяване на контрол и подпомагане на трафика. Мерките, предприемани от МВР за обезпечаване на безопасността на движението, са постоянни", увери главен комисар Иванов.

Лека снежна покривка се е образувала в някои участъци на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", а по високопланинските проходи снеговалежът е обилен. За снегопочистване е предприето превантивно спиране на тежкотоварните автомобили над 12 тона: двупосочно по стария път София-Ботевград, в посока София камионите се спират още при Враца и Ловеч, а в обратна посока – при гара Яна.

По молба на гръцките власти, за срок от 24 часа се спира движението на автомобили с товароносимост над 1.5 тона през ГКПП "Капитан Петко войвода" и ГКПП "Илинден". Причина са влошените метеорологични условия в южната ни съседка.

Коментари

Задължително поле