Ивайло Калфин: Интервюто за работа на кандидатите за президент е публичния дебат пред хората

img_2945Интервюто за работа на кандидатите за президент е публичния дебат пред хората, в който става ясно какви качества има всеки от претендентите. Така гражданите могат да направят своя избор. У нас дебатът сега е пълен с общи приказки – видяхме диспута между г-жа Цачева и г-н Радев. Къде са алтернативите? Няма такива. Ясно е, че г-жа Цачева ще следва досегашната линия на поведение на ГЕРБ – президентската институция да е обезличена и да стои настрана. Това заяви по време на среща с граждани в Силистра кандидатът за държавен глава на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин.

„Изявленията на Румен Радев, че той бил алтернативата, са доста самонадеяни. Един генерал, обаче, не бива да бяга от разговори, а той за трети път отказва да се срещне с мен и с други кандидати. Защото има какво да крие, не му е удобно. Аз съм в управлението точно колкото него, само че за разлика от него, не излязох в пенсия“, посочи Калфин.

„Бих попитал г-жа Цачева би ли реагирала на турския президент и одобрява ли мълчанието на Плевнелиев? Г-н Радев пък бих попитал наистина ли ще назначава посланиците с конкурс, както обяви преди време? Това е нововъведение в дипломацията. Всички претенденти за поста на държавен глава бих попитал конкретно как ще постигнат обещанията, които дават щедро с общи приказки – стабилност, единност на нацията и т.н.“, зави още Калфин.

„Във външната ни политика президентът трябва да се върне на мястото си. Ние забравихме регионалната политика, а сме пет страни от Балканите, членуващи в ЕС“, допълни в заключение той.

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле