Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Ивайло Калфин: Отношенията с Русия не бива да пречат на членството ни в НАТО

Ивайло Калфин

В ЕС протичат процеси, които хората не припознават

“Добрите отношения на България с Русия не бива да се противопоставят на членството ни в НАТО и ЕС.” Това заяви кандидатът за държавен глава Ивайло Калфин в интервю за престижното европейско политическо издание “Политико”.

Пред него бившият вицепремиер коментира, че сегашният президент Росен Плевнелиев се различава в позицията си спрямо Русия: “Той поддържа особено силна антируска реторика по-скоро в чужбина. В България не говори точно така”, обяснява Калфин.

Кандидатът за държавен глава, издигнат от коалиция “Калфин – президент” и подкрепен от АБВ, коментира още, че трябва да се прави ясна връзка между действията на НАТО и реакцията на Русия. По думите му това в момента не се случва.

“Всеки път, когато войски на НАТО се подредят до границата с Русия, Русия реагира по един и същи начин. Колкото повече НАТО притиска Путин, толкова по-агресивно реагира той”, уточнява Калфин.
Той изрази позицията си и относно резултатите от референдума за излизане на Великобритания от Европейския съюз. “Вътре в ЕС протичат определени процеси, които се оказва, че не са достатъчно разбираеми за гражданите на страните членки, хората не ги припознават и съответно не ги подкрепят. Докато ЕС не започне да се променя и не стане по-достъпен за гражданите си, няма да има нищо учудващо в това, ако и в други държави се инициират подобни референдуми за напускане”, заяви Калфин относно Брекзит.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.