30 вече са излекуваните от Covid-19 у нас (ВИДЕО) 28 са новите положителни проби за коронавирус, общо стават 477

Парламентът ще разглежда днес предложението за удължаване на извънредното положение

141 години от обявяването на София за българска столица

Потенциална ваксина срещу COVID-19 е била тествана успешно върху мишки в САЩ

Европарламентът с извънредна пленарна сесия на 16 и 17 април

Заразените с коронавирус по света са над 1 милион

На 3 април 2020 да почерпят

Успехът е с Везните, упреци от колеги за Девите – Дневният хороскоп на Алена

Всички обичат Генерала

Почти 1 милион са заразените с коронавирус в света

Томислав Дончев: Ще има безвъзмездна помощ за най-засегнатите компании

Захариева: Нашите граждани очакват НАТО активно да се включи в борбата с коронавируса

Проф. Кантарджиев: Пикът на заразата се очаква в края на месеца, болните вече са 458

Военното командване на НАТО в Европа се включва в усилията срещу COVID-19

Кирилов определи като положително решението на ЕК да прекрати наказателни процедури

Иван Гешев: Започваме масирани проверки срещу спекулата в цялата страна По мое мнение, необходими са още по-радикални мерки, каза главният прокурор

Прокуратурата създава щаб за взаимодействие с Националния оперативен щаб за превенция на коронавируса. Това обяви на брифинг главният прокурор. Иван Гешев, след работна среща с председателя на оперативния щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски и главния секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с действията по ограничаване разпространението на новия коронавирус COVID-19.

Съществуват няколко риска, които ще се стремим да минимилизираме, обясни той.

Първият е престъпления по чл.355, свързани с отклоняване на лица, поставени под карантина, както и престъпления, свързани с мародерства, телефонни измами и т.н.

Второ. От днес започват масирани проверки срещу спекулата на територията на цялата страна. Става въпрос за стоки от първа необходимост, като дезинфектанти и храна, каза Гешев и добави: „Призовавам всички граждани своевременно да подават сигнали на тел. 112.“

„В последните дни чувам много да се говори за икономиката. За всички трябва да е ясно, че икономиката се възстановява, но не така стоят нещата с човешкия живот. Това е най-важната цел, с която всеки един от нас трябва да се ангажира“, подчерта Иван Гешев.

Ние сме народ, преминал през много изпитания, ще преминем и през тази криза, с мобилизация и полагане на всички усилия от всички органи, включително от прокуратурата, добави главният прокурор.

В цялата страна е създадена организация за това да няма проблеми с функционирането на прокуратурата, увери Гешев.

От друга страна, Върховната административна прокуратура осъществява постоянен мониторинг върху органите, от които зависи защитата на здравето и живота на всички български гражданин, каза още той.

„Като гражданин мнението ми е, че е време държавните органи да вземат дори още по-радикални мерки, каквито взимат в други страни“, допълни главният прокурор.

„Основното е спазването на правилата, а не страха и принудата, нито личното политическо харесване или нехаресване“, подчерта Иван Гешев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.