Иван Гешев на посещение в САЩ по покана на ФБР

Архив
Главният прокурор Иван Гешев

Замeстник- главният прокурор на Република България г-н Иван Гешев е на официално посещение в САЩ за срещи на ръководно ниво с представители на ФБР, базирани в Ню Йорк и Вашингтон.

По време на визитата си г-н Гешев ще разговаря със заместник-директора на ФБР г-н Дейвид Боудич и ще проведе работни срещи в Министерството на правосъдието, в Националния антитерористичен център на САЩ във Вашингтон, както и с федерални прокурори в Ню Йорк, занимаващи се с контратероризъм.

Основни теми на разговорите ще бъдат противодействието на финансирането на тероризма и прането на пари.

Сред целите на визитата е и споделяне на опита, който ФБР има в създаването и функционирането на Съвместните работни групи за борба с тероризма (JTTF), в които влизат представители на много държавни и регионални правоприлагащи и правоохранителни агенции като ФБР, митниците, граничните и имиграционни служби, Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви, Командването за криминални разследвания на армията на САЩ, Бюрото за дипломатическа сигурност и др.

Г-н Гешев е придружаван от заместник-председателя на ДАНС г-н Недялко Недялков. По време на визитата в САЩ ще бъдат обсъдени и въпроси, касаещи сътрудничеството между българските и американските служби.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България