КАТ провери 1679 автобуса за седмица и откри 310 нарушения

Студентка обра колежка

Бойко Борисов на среща с Андрей Пленкович и Петро Порошенко през уикенда

Започва първият по рода си “Jumaya Stage Festival” в Благоевград

Откриха нов автокомплекс в Пловдив Повече работни места и удобства за клиентите

Редовната консумация на яйца намалява риска от инсулт

Над 170 кг контрабанден тютюн откриха русенски полицаи при спецакция

Сини пламъци излизат изпод земята в Хаваите вследствие на изригналия вулкан Килауеа

Заради евродиректива скриха лицата на обвиняемите по аферата КАТ-Благоевград в съдебна зала

Лавров след разговор с холандския си колега: Липсват факти, доказващи връзката на Русия със сваления самолет МН17

Иван Кристоф – доброволецът спасител във висините Децата ми имат нужда от жив баща, а не от рисков герой, затова се поукротих, казва Човекът Паяк и герой на Торонто

Министър Ангелкова обсъди партньорството в туризма с ръководители на Владимирска област

Изгориха 366 кг. наркотици в инсинератор

Спряха хиляди тонове текстил от Азия заради опасни бои

Тестваме водородни автомобили За ползите от възобновяемите енергийни източници

Иван Иванов, БСП: Кадрите да се образоват според нуждите на производството

Снимка: Цветан Томчев

„БСП ще управлява с ясно разписана програма за социална сигурност и растеж, а не с насаждане на страх и реваншизъм.” Това заяви в Шумен, водачът на листата за града Иван Иванов. „През последните 8 години еврофондовете бяха гръбнакът на нашата икономика. Те обаче свършват след две години. Оставаме да разчитаме за растеж на собствената ни икономика“, добави той и обясни, че в управленската програма на БСП е записано създадаване на два фонда с по 500 и 150 млн. лв. всеки, които ще бъдат гръб на българската икономика.

“Градът ни вече има добра индустриална зона и тя се създаде по време на управлението на БСП. Сега идват нови ивеститори, но за тях няма работна ръка. Ние предлагаме планиране в образованието, което ще обучи тази работна ръка, а не да бълва ненужни специалсти, които да заминават в чужбина. Кадрите – според нуждите на производството”, обясни Иванов.

По думите му в управленската програма на БСП е заложено държавата да засили участието си в икономиката – както с повече контрол, така и със свои акции и активен мениджъмнт. По отношение на повишаването на доходите, той заяви, че в хазната има пари и че още тази година е можело пенсиите да се повишат. “Можеше, но ГЕРБ не пожелаха”, каза Иванов.

Един от най-честите въпроси на срещите с избиратели е проблемът с питейната вода в Шумен, която е некачествена и скъпа, а ВиК иска и ново увеличение на цената. За кандидатите от БСП това е един от най-важните приоритети за работа, ако не и най-важният.

“Суверенитет означава да имаш икономика. У нас обаче не е така. Да вземем за пример селското стопанство. Арендатор държи 1,2 млн. дка земя. Двама трима като него произвеждат едно и също – жито. Продават го в чужбина, където струва стотинки. Това не дава работа на други хора. В Шумен има един нов завод за хлебни изделия. Един килограм брашно струва 2 лв. Преработено и превърнато в 15 вида продукти излиза вече 30-40 лева. Това се нарича добавена стойност, тя носи печалба и дава работа. Този завод вече има договори за износ в 13 държави”, говори за икономиката инж. Иван Йонков, 12-ти в листата на БСП.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.