Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Искат такса „водомер” Предстои обсъждане на идеята

Българи в Англия купуват жилища у нас заради Брекзит Брокери им продават по два-три имота наведнъж

Прогнозират по-висок икономически ръст Вдигането на заплатите има най-голяма роля за добрите резултати

Откриха невзривен боеприпас в столичния квартал „Левски“

Ердоган: Турция няма да спре да изкоренява терористичните организации в Сирия

Трима братя са сред пострадалите при катастрофата с диво прасе в Бургаско

Председателят на ВКС плаши колегите си с дисциплинарки, ако не решат правилно делото Полфрийман Лозан Панов си позволи да притиска върховните съдии Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова "максимално да съкратят срока си за произнасяне" за свободата на австралиеца

Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Иван Иванов, БСП: Кадрите да се образоват според нуждите на производството

„БСП ще управлява с ясно разписана програма за социална сигурност и растеж, а не с насаждане на страх и реваншизъм.“ Това заяви в Шумен, водачът на листата за града Иван Иванов. „През последните 8 години еврофондовете бяха гръбнакът на нашата икономика. Те обаче свършват след две години. Оставаме да разчитаме за растеж на собствената ни икономика“, добави той и обясни, че в управленската програма на БСП е записано създадаване на два фонда с по 500 и 150 млн. лв. всеки, които ще бъдат гръб на българската икономика.

„Градът ни вече има добра индустриална зона и тя се създаде по време на управлението на БСП. Сега идват нови ивеститори, но за тях няма работна ръка. Ние предлагаме планиране в образованието, което ще обучи тази работна ръка, а не да бълва ненужни специалсти, които да заминават в чужбина. Кадрите – според нуждите на производството“, обясни Иванов.

По думите му в управленската програма на БСП е заложено държавата да засили участието си в икономиката – както с повече контрол, така и със свои акции и активен мениджъмнт. По отношение на повишаването на доходите, той заяви, че в хазната има пари и че още тази година е можело пенсиите да се повишат. „Можеше, но ГЕРБ не пожелаха“, каза Иванов.

Един от най-честите въпроси на срещите с избиратели е проблемът с питейната вода в Шумен, която е некачествена и скъпа, а ВиК иска и ново увеличение на цената. За кандидатите от БСП това е един от най-важните приоритети за работа, ако не и най-важният.

„Суверенитет означава да имаш икономика. У нас обаче не е така. Да вземем за пример селското стопанство. Арендатор държи 1,2 млн. дка земя. Двама трима като него произвеждат едно и също – жито. Продават го в чужбина, където струва стотинки. Това не дава работа на други хора. В Шумен има един нов завод за хлебни изделия. Един килограм брашно струва 2 лв. Преработено и превърнато в 15 вида продукти излиза вече 30-40 лева. Това се нарича добавена стойност, тя носи печалба и дава работа. Този завод вече има договори за износ в 13 държави“, говори за икономиката инж. Иван Йонков, 12-ти в листата на БСП.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.