Иван Юруков играе отново “Пилето, което казва КУ” пред софийска публика

Следва турне в Германия

Любимецът на публиката от театъра и телевизионния екран – актьорът Иван Юруков ще представи своя симпатичен, забавен, смислен и славен моноспектакъл – “Пилето, което казва КУ” на голяма сцена в театър “Сълза и смях”. Това ще се случи само на 29 май, когато чаровникът ще излезне съвсем сам на сцената, за да подхване публиката под ръка и всички заедно с лекота да се потопят в едночасово театрално приключение.

Традиционно спектакълът се играе в залата на Нов театър НДК, но напоследък там се оказва тясно за всички желещи да срещнат на живо талантливият актьор. През февруари тази година Юруков за първи път се срещна с публика извън страната. Игра пред пълни салони в Лондон и Бирмингам. От началото на юни “Пилето, което казва ку” отново ще полети зад граница, за да зарадва българите в Кьолн, Щутгард, Мюнхен и Франкфурт. Преди това, на 18 май ще участва в "Национален фестивал на малките театрални форми" - ДКТ Враца.

Билети за моноспектакъла на 29 май в “Сълза и смях” от 21.30 ч. можете да намерите на касата на театъра на ул.”Г.С. Раковски” 127, както и онлайн на salzaismyah.bg. Билети има още в системата на EPAY GO, Eventim.bg и Theatre.Art.bg.

Сценарият е на Александър Урумов и е по сборниците му с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!”. Прекрасната музика е дело на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор. Увлекателно, с лекота и премерено чувство за хумор, актьорът представя героят си – нощен пазач на секретен склад, който в хода на спектакъла ще видим в ролята на различни симпатични и чудати персонажи и ситуации. В продължение на малко повече от час, зрителят има възможност да си зададе въпроси, да си отговори евентуално на тях, да се забавлява и най-вече да развълнува себе си, партнирайки на Иван Юруков.

И тази година звездата на Народния театър получи поредна номинация за “Икар” в категория Главна мъжка роля за ролята на Хорас в постановката “Лисичета” с реж. Бина Харалампиева. Иван Юруков можете да гледате и в най-касовите спектакли на Народния театър –  “Nеодачници”, “Лисичета”, “Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”. В “Театър 199” играе в спектакъла „Червено”, а в  Нов театър НДК  - в “Амадеус”.

Последвайте Иван Юруков във Фейсбук, страницата на “Пилето, което казва КУ” и се присъединете се към събитието на 29 май.

Коментари

Задължително поле