Ивет Лалова: Благодаря на всички. На финала ще бягам за цяла България

"Творим история в момента. 12 години по-късно, това беше моята цел. Това беше моята мечта. Трудно стигнах до тук. Благодаря на най-близките ми хора, благодаря на всички в България за подкрепата. Утре ще бягам за цяла България", това заяви Ивет Лалова за БНР след полуфинала на 200 метра в Рио де Жанейро.

След 12 години Ивет Лалова-Колио отново се класира за  финал в спринта на 200 метра на олимпийския турнир по лека атлетика в Рио де Жанейро. Европейската ни вицешампионка от Амстердам, завърши на второ място във втора серия с личен рекорд за сезона от 22 секунди 42 стотни.  Победителка в серията Мари-Жозе Та Лу (Кот Д'Ивоар) с лично постижение от 22 секунди 28 стотни.

32-годишната българка завърши със седмо време в полуфиналите, а най-бърза беше световната шампионка на 200 метра Дафне Схипърс (Холандия) с 21 секунди 96 стотни.

За финала се класираха още олимпийската шампионка на 100 метра Илейн Томпсън (Ямайка), олимпийската вицешампионка на 100 метра Тори Боуи (САЩ), Мишел-Лий Айе (Тринидад и Тобаго), Дина Ашър-Смит (Великобритания) и Дийджа Стивънс (САЩ).

Коментари

Задължително поле