Иво Ангелов: След паузи съм имал най-големи успехи

Отлагането на олимпиадата не променя плановете ми да участвам на игрите в Токио – заяви 36-годишният Иво Ангелов, капитан на националите по класическа борба. – Всъщност най-големите си успехи съм постигал след големи паузи.

Световният шампион от 2013-а е единственият ни представител при мъжете, който е в топ 10 на кат. до 60 кг в обновената ранглиста на Световната федерация (UWW). А именно 10-и. И само един турнир остава до окончателното класиране, според което ще бъде подредбата на състезателите в основната схема на олимпийските игри Токио 2020.

Още две българки има в топ 10 – световната шампионка от 2018-а Тайбе Юсеин, която е втора в кат. до 62 кг и №1 в Европа Миглена Селишка (50), десета.

Тази вечер UWW трябва да утвърди обновения календар след отлагането за олимпиадата за следващото лято. Остават две олимпийски квалификации, като Унгария вече потвърди, че ще приеме европейската пресявка през пролетта. А след това се очаква да бъде и световната, отново в София. И на двата турнира само финалистите взимат квоти. До момента България има една виза, спечелена от Тайбе Юсеин.

Същевременно МОК определи 29 юни 2021-а като крайна дата за квалификациите, а самите игри в Токио ще бъдат от 23 юли до 8 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт