Иво Христов: Не бях съгласен президентът да прави обръщение към парламента, защото той удари институционалното дъно

Снимка: БТВ

Аз съм в постоянна връзка с президента, смятах че не си струва да се прави обръщение към парламента, защото той удари институционалното дъно. Това заяви пред БТВ евродепутатът от БСП Иво Христов.

Той отбеляза обаче, че президентът е избрал да се спази институционалния подход. Не бе разбран, както се очакваше, посочи още Христов.

"Думите на президента винаги са безотпадни. Това е общ закон - улицата пренаписва правилата, той изтъква една обществена закономерност" коментира Иво Христов думите на Румен Радев, че улицата ще помете статуквото.

"Държавата отдавна няма функциониращ парламент. Имаме самодържец. Местните избори са по-горещи. В България изборният процес е толкова опорочен, че поставям под въпрос всички резултати оттук нататък", категоричен беше Иво Христов.

Шансовете на Мая Манолова да спечели изборите в София никак не са малки, каза още Иво Христов. По думите му в столицата има очакване за промяна. "Тя обаче не трябва да съсредоточава изобличителния си патос срещу модела Фандъкова, или модела ГЕРБ. Има модел Борисов и тя трябва да определи отношението си към този модел", посочи Иво Христов.

Коментари

Задължително поле