Иги Поп ще участва в комедията "Синята игуана"

Пънк рок легенда продължава да твори

Последното парче на музиканта е по стихотворение на Дилън Томас

Американската пънк рок легенда Иги Поп се присъедини към актьорския състав на черната комедия "Синята игуана" на режисьора Джеръми ЛаЛонде, съобщава Deadline.

Певецът ще играе ролята на Едуард, заможния глава на семейството, чиято смърт ще постави началото на ожесточена борба на наследниците му. Синът на Едуард Даниел, докато се опитва да се срещне с братята и сестрите си, ще открие, че всички искат да го убият.

Джоел Дейвид Мур ("Аватар"), Боб Сагет ("Пълна къща"), Джейсън Джоунс ("Стюардеса"), Карли Чайкин ("Мистър Робот") и Мери Лин Райскуб ще играят главната роли в  комедията "Синята игуана", чиято дата на пускане все още не е обявена.

Както е известно, през февруари Иги Поп пусна нов видеоклип към песента" Do not Go Gentle Into That Good Night", базиран на стихотворение на уелския поет Дилън Томас.

Джеймс Нюъл Остърбърг, по-известен с прозвището Иги Поп, започва музикалната си кариера като барабанист в училищни банди. Една от тях се казва "The Iguanas", откъдето той заимства псевдонима си Iggy. През 1967 г. формира бандата "The Psychedelic Stooges", която става известна като "The Stooges".

Въпреки че няма огромен успех, бандата има своето влияние върху пънк и гръндж музиката от 70-те и 80-те години. Джеймс става вокалист на групата и започва да се нарича Иги Поп. По време на участията на групата той се появява винаги гол до кръста, понякога покрит с кръв, а в някои случаи се реже с нож на сцената и после се хвърля в публиката.

Първият албум на групата е издаден през 1969 г. През следващата година издават и албума "Fun House". И двата се считат за класически пънк албуми, но по онова време не се продават добре. Иги Поп има проблеми с наркотиците, както и някои други членове на групата. Не след дълго тя се разпада.

С помощта на Дейвид Бауи, Иги Поп събира отново бандата под името "Iggy & the Stooges". Бауи е продуцент на третия им албум "Raw Power" от 1973 г. След издаването му групата отново се разпада. Иги Поп отива на турне с Дейвид Бауи. Издава и няколко солови албума с помощта на Бауи.

Истински успех постига с албума си от 1986 г. "Blah Blah Blah". Започва да записва и издава албуми с поп-рок звучене. Един от най-големите му хитове е песента "Candy".

Иги Поп продължава да записва албуми и да изнася концерти. Отново се събира с "The Stooges" за кратки турнета.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес