Игра с фобии показват в новата Doza Gallery

Настолна игра с карти с оригинални илюстрации, които представляват нашите фобии, показват в новата столична галерия Doza Gallery. Илюстрациите са дело на българския художник Драгомир Костадинов – PXRN. Иновативната и провокативна игра носи името REFOBIA и има за цел да „чупи леда“ в компанията и да интригува посетителите.

Изложбата показва 40 илюстрации на официални фобии, интерпретирани през оригиналния поглед на художника. В играта участват общо 80 карти с илюстрирани страхове и 300 карти със смешни контексти, които поставят всяка фобия в нова ситуация, абсурден контекст и я обезсилват в смеха.

REFOBIA е едно от новите неща, които ще предлага Doza Gallery - най-новото пространство за изкуство, събития и пърформанс в центъра на София. Създателките Мария и Милена обещават тази галерия да се различава от останалите в столицата. Определят мястото за галерия за нестандартните идеи, а на откриването му присъстваха някои от големите български звезди като Графа, Белослава и Искрата.

„Ще виждате неща, които другаде са смятани за прекалено провокативни и смели. Тук няма да виждате само картини, нито само изкуство в чист вид. Тук ще виждате креативни решения, иновативни продукти и нови формати за срещи и събития. Doza ще търси и подкрепя нестандартни проекти като REFOBIA“, казват създателките.

Фобиите често увеличават напрежението ни върху по-малки или странични обекти и ситуации. Най-могъщият ни инструмент срещу страха, дори и срещу травмата – е смехът. Успеем ли да се пошегуваме с най-големите си болки, с най-големите си травми, ние сме спасени, ние сме по-добре приети в групата и ставаме непобедими, допълват още от Doza Gallery.

Коментари

Задължително поле