На 23 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 23.10.2019

Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Идва времето на умните тоалетни Новости в банята: избор на музика и осветяване, самопочистване и смесители с гласови команди

Миризмите се отвеждат автоматично в канала

Може и да е неочаквано за мнозина, но обзавеждането на банята е един от секторите, в които напредъкът на съвременните технологии оказва сериозно влияние. В тази област се очакват интересни нововъведения и тенденции като автоматично почистване на седалката след употреба, избор на различни музика и осветяване, както и употребата на смесители с гласово разпознаване, настройващи водата според индивидуалните нужди и желания, споделят от българската компания ,Geraka която е специализирана в баните и тоалетните.

Умни тоалетни с различни автоматизирани функции съществуват от години, но според екипа на българската фирма, през следващите месеци се очаква нарастващо търсене на по-разнообразни и усъвършенствани подобни решения. Първите такива тоалетни са обществени и се отличават с три умни функции – автоматично почистване на седалката след всяко ползване, автоматично пускане на водата и ароматизиране.

Напоследък обаче в някои страни по света се забелязва все по-засилваща се тенденция за ползване на умни тоалетни в домашни условия, което подобрява значително комфорта, но също и хигиената, а не на последно място – и спестява вода и консумативи. Пример в това отношение е затоплянето и поддържането на определена температура на седалката. Друга екстра е функцията биде, която работи с избор на различни режими, променяйки вида на струята и интензитета на водния поток. Някои умни тоалетни могат да задействат функцията обдухване, която има за цел да изсуши кожата след употреба на биде.

Също така нараства търсенето и на тоалетни чинии с функция за засмукване на миризмите и изпращането им в канала, както и с възможност за избор на музика и цвят на осветяване. На много места по света търговците дори вече не предлагат стандартни тоалетни чинии, поради факта, че вече не се търсят на пазара.

По сходен начин от технологиите са повлияни и смесителите за баня. Вероятно вече всеки е ползвал сензорен и термостатен смесител, но напоследък станаха много актуални онези от тях, които имат гласово разпознаване. Този тип смесители обикновено се ползват при душовете. В момента, в който се зададе предварително въведената в паметта на смесителя команда, той подава вода с вид, сила и температура на струята, различаващи се индивидуално за всеки потребител. Тази технология отдавна се ползва при осветителните тела, но сега успешно се интегрира и при обзавеждането за баня.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.