Избират най-добрите спортисти за 2019 година

Тази вечер ще разберем кой ще грабне големия приз „Спортист №1 на България“ за 2019 г.  Министерството на младежта и спорта и Български спортен тотализатор ще отличат най-добрите ни спортисти и треньори за 2019 г. на специалната ежегодна церемония - „Нощта на шампионите“.

Отличените спортисти и треньори са разделени в 7 различни категории и ще получат парични премии, на обща стойност 215 000 лева, осигурени от Български спортен тотализатор.

По време на церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи и най-високото държавно отличие в областта на спорта - „Венец на победителя“, на заслужили личности от българския спорт.

Церемонията „Нощта на шампионите” се организира  от много години. През 2018 г. “Спортист № 1 на България” стана Тайбе Юсеин. Този приз през 2017 г. отиде при ракетата  Григор Димитров.

Младите ни спортни надежди, които бяха отличени за постиженията си през 2018, доказаха, че напълно са заслужили приза “Млад спортист № 1 на България”. През 2019 година Пьотр Нестеров влезе в топ 100 на световната ранглиста на ITF за юноши. Биляна Дудова продължава да жъне успехи в борбата, като се окичи със златен медал от европейското първенство в Букурещ през април миналата година.

Церемонията “Нощта на шампионите” ще се излъчи пряко по БНТ, на 20 януари, от 19 ч. Водещ по традиция ще бъде Деян Славчев - Део.  На сцената този път ще му партнира гимнастичката Невяна Владинова.

СПОРТ ТОТО отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическо възпитание и спорта в България. За 2019 г. сумата възлиза на десетки милиони левове.

Коментари

Задължително поле