Избихме се в европейския ден без жертви на пътя

Пожарникари на пътя Ботевград-Мездра рязали смачканите автомобили, за да извадят пострадалите при катастрофата, причинена от дрогиран шофьор. Снимка: МВР

Петима загинали и 25 ранени при 21 тежки катастрофи на 26 септември

Мъж сгазен от кола, в която бил сина му

Дрогиран шофьор погуби колега и прати 6 души в болница

Петима души бяха убити и 25 ранени при 21 тежки катастрофи на 26 септември. На тази дата страната ни се включи за четвърти път в инициативата Европейския ден без загинали на пътя, а за пореден път бе доказано, че пътищата в България са сред най-опасните на Стария континент.

Както писа “Труд”, първата кървава катастрофа с двама загинали мъже стана рано сутринта в четвъртък при челен сблъсък край ловешкото село Микре - един от най-черните участъци от пътя София-Варна.

Към 19,30 ч на друга “отсечка на смъртта” - пътят Ботевград-Мездра, 39-годишен дрогиран шофьор със Сеат “Ибиса” опитал да изпревари колона от коли и камиони. Последвал удар в идваща насреща “Мазда”, чийто 25-годишен водач загинал на място. Общо седем души, сред които 3 деца и бременна жена, били откарани в болницата в Мездра. Сред ранените е и шофьорът на сеата, чиято проба за наркотици показала, че е надрусан с амфетамин.

Малко преди полунощ в четвъртък на пътя край Созопол няколко автомобила поред прегазили пешеходец, който крачел по средата на пътя.

По същото време друг пешеходец загинал при нелеп инцидент на кръстовище в Панагюрище. Мъжът участвал в улична свада, повикал сина си на помощ и бил прегазен от автомобила, с който пристигнал младежът.

Коментари

Задължително поле