Избраха ректор на Техническия университет във Варна

Проф.д-р инж. Венцислав Вълчев бе избран от общото събрание на Техническия университет във Варна за ректор с мандат 2019-2023 г., съобщиха от висшето училище. Проф. Вълчев спечели изборите с мнозинство от 110 гласа, а конкурентите му доц. Антон Георгиев и доц. Божидар Дяков получиха съответно 30 и 8 гласа.

Новият ректор на ТУ-Варна е утвърден учен в областта на силовата електроника. Има издадени книги в Америка и Китай и над 200 научни публикации в авторитетни специализирани издания. През март той бе избран за ректор от академичната общност на ТУ-Варна, за да довърши прекратения от МОН мандат на предшественика си проф. Росен Василев.

През годините проф. Вълчев е бил зам.-ректор по "Международно сътрудничество и евроинтеграция", ръководител на Центъра за национални и международни проекти, зам.-декан по научната дейност на Факултета по изчислителна техника и автоматизация. Провел е дългосрочни международни специализации в утвърдени западноевропейски университети в Белгия, Великобритания, Испания и др.

Коментари

Задължително поле