Цвета Караянчева е новият председател на парламента (СНИМКИ)

Снимки: Пламен Стоименов

Цвета Караянчева от ГЕРБ бе избрана за председател на Народното събрание.

Кандидатурата ѝ бе предложена от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „За“ нея гласуваха 138 народни представители, „против“ - 3 и „въздържали се“ - 71, с което тя бе избрана.

Ще работя така, че всички да се чувстваме равни, обяви от парламентарната трибуна Караянчева, след като положи клетва и официално встъпи в длъжност. Караянчева благодари на народните представители от групата на ГЕРБ за номинацията ѝ, на народните представители, които я подкрепиха, както и на тези, които не го направиха.

„Тук е залата, в която трябва да се казват различните мнения. Тук трябва да казваме всичко, но то да бъде основано на базата на политики, а не на личностни нападки”, призова Караянчева.

„Когато прехвърлят личностни искри и тонът излиза от добрите рамки, трябва и някой да потушава тази емоция. Работата на председателя на Народното събрание е точно тази”, допълни още тя. Караянчева призова политиците да проявят мъдрост и далновидност и си пожела да оправдае доверието на всички, които са й го гласували.

На въпрос кой ще заеме зам.-председателското място на Караянчева, Цветанов  отговори, че това ще бъде допълнително обсъждано в рамките на парламентарната група на ГЕРБ.

Цветанов още веднъж потвърди, че оставката на Димитър Главчев е резултат от личен избор.

Коментари

Задължително поле