Избухна пожар на полигона „Ново село“

Снимка: Архив

Голям пожар между новозагорските села Сокол и Еленово вдигна на крак огнеборците от Нова Загора, Сливен и Стара Загора, горски служители, полиция, доброволци, включително и армията.

МВР съобщи на сайта си, че пожарът е лумнал около обяд на 28 август. Силният вятър го пренесъл в иглолистна гора. На място са изпратени военна техника и служещи от Центъра за подготовка на специалисти. С инженерна машина БАТ-М се изграждат просеки с цел ограничаване на бедствието, съобщиха от Министерството на отбраната. Към 15,45 часа от авиобаза Крумово е излетял вертолет Ми-17 и се е включил в гасенето. Към 17 часа борбата срещу стихията продължаваше. Няма пострадали и ранени хора.

Към обяд избухна пожар и на военната база „Ново село“, която се използва съвместно с американските военни. От близките села се забелязал дим в периферията на военния обект. Полигонът се намира нависоко и се забелязва в околността. „Огънят е избухнал на стрелбището“, разказа кметът на котленското село Пъдарево Петър Петров. По неофициална информация, гасенето на пожара се извършва със средства и сили от пребиваващите на полигона военни.

Коментари

Задължително поле