Известният финансист Даниел Лакайе идва в България

Даниел Лакайе. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Уважаваният професор по глобална икономика и финанси Даниел Лакайе идва в София. Автор на икономически бестселъри и управител на инвестиционен фонд, през 2016 г. Лакайе е обявен от Richtopia за един от 20-те най-влиятелни икономисти в света.

На 17 октомври тази година, по време на конференцията The Next Big Thing на Bloomberg TV Bulgaria, пред българска аудитория професорът ще изнесе презентация, посветена на възможностите и предизвикателствата в новия икономически модел, съобщиха от медията.

Според Лакайе светът днес е изправен пред три важни тенденции – застаряващото население в западните страни, технологичната революция и възходът на средната класа във възникващите пазари.

„Правителствата са фокусирани върху инфлацията и стимулите. Глобалните предизвикателства обаче са ориентирани не към търсенето, а към предлагането. За да стимулира растежа и да се справи с възможностите на тези основни тенденции, бизнес общността трябва да преоцени историческите възприятия за инфлация, растеж и очаквана възвръщаемост“, казва Лакайе.

Коментари

Задължително поле