Извънбрачната дъщеря на Албер II се сдоби с титла

 Делфин Боел вече е Сакс-Кобург-Гота.

След седем години съдебни спорове художничката Делфин Боел получи законните си права

Бившият монарх на Белгия бе принуден да направи ДНК тест в началото на 2020 г.

Белгийското кралско семейство се сдоби с още една принцеса. Това е извънбрачната дъщеря на 86-годишния бивш крал на страната Албер II - художничката Делфин Боел, на 52 г. Тя е родена по време на тайната му връзка с баронеса Сибил де Селис Лонгшам.

За тази забежка на монарха в неговата младост се разбра в началото на новия век след излизането на скандална биографична книга за него, а самата Делфин знае кой е биологичният є баща още от 18-годишна, когато нейната майка є издава тайната.

Около седем години претендентката за кралска наследничка се опитва да накара Албер II да направи ДНК тест за бащинство, но той отказва, позовавайки се на правото на неприкосновеност на кралските особи. Най-накрая в началото на 2020 г. бившият крал на Белгия, заплашен от огромна глоба, се подлага на изследването, което доказва, че той наистина е баща на художничката.

Бившият монарх на Белгия бе принуден да направи ДНК тест в началото на 2020 г.

С това Делфин се присъединява към претендентите за неговото наследство, а на 1 октомври белгийският съд постанови, че тя има право да използва титлата принцеса, както и фамилията Сакс-Кобург-Гота. Синът и дъщерята на Делфин също получават правото на титлите принц и принцеса и всички са длъжни да се обръщат към тях не по име, а с думите “Негово (Нейно) кралско височество”.

Коментари

Задължително поле