Извънредно положение обявиха на Халкидики заради пожара (ВИДЕО)

След тежка нощ борбата с огъня на Халкидики продължава. Надеждите са, че в следващите часове огънят, който вчера сутринта избухна, ще бъде поставен под контрол.

Снощи бе обявено извънредно положение в района на бедствието. Хората бяха изведени по вода с лодки от горящия район до курорта Сарти. Много жители, изплашени от пламъците и гъстия дим, изоставиха домовете си.

На място има 148 пожарникари с 59 коли, 73 туристи, 35 доброволци, които се борят с огнените езици. Включи се и армията.

Трафикът е блокиран. Движението на автомобили по провинциалния път Вурвуру - Сикия е спрян, а полицията моли гражданите и шофьорите да не пътуват до Ситония, Халкидики. Да не се приближават и да избягват трафика в района на Сарти, за да улеснят работата на пожарната.

Желателно е българските граждани, които имат имоти или живеят там да се обръщат за информация към генералното консулство в Солун и като цяло да не предприемат пътуване до потушаване на бедствието.

Властите се притесняват да не се повтори трагедията от Мати-Атики, където загинаха около 100 души и се умоляват гражданите да напуснат района.

В момента се евакуират жителите на селището Кампос с превантивни цели, има доста щети в къмпинга в Платаница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа