Дъщерята на Лени Кравиц ще бъде Жената-котка в новия „Батман“

183 прасета за два уикенда отстреляха на територията на горското в Омуртаг

В очакване на Джок Полфрийман пред центъра за временно настаняване в Бусманци (СНИМКИ)

Общинската болница в Нова Загора има нов скенер

Михайлов подаде оставка

Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Изграждат канализация в местността „Ален мак“ край Златните

Изграждането на канализационната мрежа в местността „Ален мак“ започва до дни. Инвестицията е част от втория етап на мащабния проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в курорта Златни пясъци, който е на обща стойност 37,1 млн. лв. Той е по ОП „Околна среда“, като съфинансирането на Община Варна е 8,4 млн. лв.

Предвидено е изграждане на 4 главни битови канализационни клона с обща дължина около 5 км, с 265 сградни отклонения. Отпадъчните води от тях ще бъдат включени в действащи колектори, заустени в пречиствателна станция „Златни пясъци“. „Знаете, че в зоната около „Ален мак“ има регистрирани свлачищни процеси, които се задълбочават от септичните ями на сградите.

С изграждането на канализацията ще решим този проблем “, обясни кметът Иван Портних. Той припомни, че проектът е от предния програмен период, но благодарение на бившия министър на екологията Ивелина Василева средствата са били запазени и прехвърлени в настоящия програмен период.

Кметът посочи, че се работи активно и по проектирането на пречиствателната станция в Златни пясъци, защото без чисто море няма как да развива устойчив туризъм. След реконструкцията и разширението пречиствателната станция „Златни пясъци“ ще може да поема натоварване до 72 122 еквивалент жители през летните месеци. Ще бъде осигурено необходимото пречистване на отпадните води, включително отстраняването на общ азот и фосфор. След това те ще бъдат отвеждани чрез дълбоководното заустване, изградено през 2014 г., на над 2 км навътре в морето. Очаква се новата пречиствателна станция да е готова за сезон 2019.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.