Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

Изгубилият се в планината мъж чакал условията да се влошат, за да тръгне

Снимка: Фейсбук

Издирваният в Стара планина Тодор Владимиров е планирал внимателно прехода си, като е писал във „Фейсбук“, че изчаква да навали сняг и температурите да падат до -10 градуса, за да тръгне, съобщи БТВ. Владимиров написал и че ако няма риск за живота, не си струва.

Мъжът изчезна преди четири дни – последно с него по телефона е разговарял негов приятел в понеделник сутринта. Сигналът за изчезването му е подаден във вторник следобед. Днес бурен вятър и силен снеговалеж попречиха на 20-те планински спасители и рейнджъри да обходят предварително начертания маршрут.

Търсенето на Тодор е затруднено и от факта, че той е бил облечен с камуфлажни дрехи. Телефонът му продължава да е изключен.

Акцията за днес е прекратена и спасителите се прибраха. Една част от тях са в хижа „Левски“, а другата в хижа „Добрила“. За момента в акцията няма да се включват доброволци, тъй като времето е изключително лошо и не е удачно да се включват хора, които не са готови за такива екстремални условия.

Утре в издирването ще се включи и отряд от Пловдив, който в момента се намира в хижа „Рай“. Заедно с тях има и куче, но заради бурния вятър то не може да се включи в акцията. Общият брой на планинските спасители и рейнджърите, които издирват мъжа е около 28 души.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. На тоя хахавел ако го намерят жив да му връчат сметката за спасителната акция.

 2. Защо изобщо го търсят?
  Аз като тръгна да покорявам връх се подготвям цяла седмица, обаждам се на хижаря, уговарям си час на обаждане и интервал на време през което да му пращам координатите ми.
  Обикновено паркирам автомобила си близо до кметство или полицейски участък и ако няма хижа на близо се уговарям с някого от полицията или кметството.
  Като чета за какви безотговорни действия става на въпрос, направо се плаша.
  Отделно си имам и застраховка, тя е 1лв за ден и е на стойност 2000лв. Ако се наложи да ме търсят, да имам поне 2000лв. да дам на хората и да не ме е срам, че са тръгнали да ме дирят.

  1. Хе-хе! Те ако всички бяха като теб, планинските спасители щяха да гладуват…:)
   Сега сериозно: Прав си. Този е постъпил изключително несериозно и безотговорно. заради такива други хора си рискуват живота да ги спасяват. Напълно заслужава да му връчат сметката ако е жив и здрав. Че и ушите да му издърпат. Дано да го намерят благополучно.

 3. Не, сметката трябва да се връчи, дори и ако не е жив, което не му пожелавам.

Отговорете