Изгубилият се в планината мъж чакал условията да се влошат, за да тръгне

Издирваният в Стара планина Тодор Владимиров е планирал внимателно прехода си, като е писал във „Фейсбук“, че изчаква да навали сняг и температурите да падат до -10 градуса, за да тръгне, съобщи БТВ. Владимиров написал и че ако няма риск за живота, не си струва.

Мъжът изчезна преди четири дни – последно с него по телефона е разговарял негов приятел в понеделник сутринта. Сигналът за изчезването му е подаден във вторник следобед. Днес бурен вятър и силен снеговалеж попречиха на 20-те планински спасители и рейнджъри да обходят предварително начертания маршрут.

Търсенето на Тодор е затруднено и от факта, че той е бил облечен с камуфлажни дрехи. Телефонът му продължава да е изключен.

Акцията за днес е прекратена и спасителите се прибраха. Една част от тях са в хижа „Левски“, а другата в хижа „Добрила“. За момента в акцията няма да се включват доброволци, тъй като времето е изключително лошо и не е удачно да се включват хора, които не са готови за такива екстремални условия.

Утре в издирването ще се включи и отряд от Пловдив, който в момента се намира в хижа „Рай“. Заедно с тях има и куче, но заради бурния вятър то не може да се включи в акцията. Общият брой на планинските спасители и рейнджърите, които издирват мъжа е около 28 души.

Коментари

Задължително поле